Paní Dýně

Sdílet
Kurz zdravého životního stylu MUDr. Vladimíry Strnadelové a Jana Zerzána
30.06.2019 - 07.07.2019

*** Jídelníček z kurzu a fotky jídel najdete níže ***

Chcete se dozvědět více o preventivní i léčebné stravě? Zajímají vás energie potravin a jaký mají vliv na váš organizmus i psychiku? Chtěli byste poznat základy celostní diagnostiky, případně jednoduché léčebné procedury? Přidejte se k nám – nejen že získáte spoustu zajímavých poznatků, ale zároveň strávíte týden v malebné přírodě Vysočiny. Příjemný hotel Horník se nachází v lese, nedaleko rybníka Sykovec. V době kurzu se o vaše děti rádi postaráme. Vaši pohodu podpoří i harmonizující rostlinná strava.

Kurz vedou zkušení odborníci: MUDr. Vladimíra Strnadelová a Jan Zerzán z Institutu celostní medicíny Praha (http://www.institut-celostnimedicina.cz/)

Kuchyně bude pod vedením Lenky Rojíkové, Paní Dýně!

Termín: 30. 6. – 7. 7. 2019

Místo: Tři Studně, hotel Horník

Pořádá: CK Duhový koník

Více informací a rezervace pobytu: https://duhovykonik.cz/kurz-zdraveho-zivotniho-stylu-2019/

Jídelníček z kurzu:
Neděle 30.6.
Večeře
Jáhly, pečený tempeh na cibuli a česneku, blanšírovaná kapusta a mrkev, kondiment – řasy arame se slunečnicí a shoyu

Pondělí 1.7.
Snídaně
Misopolévka
Rýžová kaše z celozrnné rýže na sezamovém oleji, blanšírovaný pórek, mrkev na tuku, pražená dýně
Pro děti: sladová omáčka se skořicí

Oběd
Květáková polévka s pórkem a vločkami
Kukuřičné těstoviny, cizrna na paprice (recept zde)
Zeleninový salát, blanšírovaná kedlubna

Svačina
Kváskové špaldové lívance s povidly

Večeře
Rýžovo-jáhlové krokety (recept zde), hrachová kaše, celerový špek
Blanšírovaná mrkev a kapustičky
Ředkvičkový salát s jarní cibulkou

Úterý 2.7.
Snídaně
Misopolévka
Kaše z kulatozrnné rýže, červené zelí na tuku (rozmarýna) a napařený  květák, pražený kokos a chia semínka
Pro děti: kakaová poleva se sladem

Oběd
Smetanová zelňačka s kedlubnou
Bílá rýže s quinoou, zelená čočka na tymiánu, dušená mrkev
Pražená semínka dýně, zeleninový salát

Svačina
Linecký jablečný koláč (recept zde)

Večeře
Kroupy, dýňové pyré, zeleninovo-seitanový špíz (recept zde)
Jogurtový dip s česnekem, kvašená zelenina

Středa 3.7.
Snídaně
Misopolévka s shiitake (recept zde)
Jáhlovo-rýžová kaše, napařená brokolice
Batátový krém, pražený černý sezam

Oběd
Mrkvová polévka s červenou čočkou a kukuřicí
Jáhlový knedlík, svíčková omáčka z kořenové zeleniny, pečené tofu
Blanšírované hlávkové zelí a „brusinky“ z červené řepy (recept zde)

Svačina
Vrstvený pohárek s amasaké (recept zde)

Večeře
Kuskus s cizrnou, omáčka z pečené zeleniny
Fritovaná řasa kombu, polníček, kondiment z daikonu

Čtvrtek 4.7.
Snídaně
Misopolévka
Kukuřičná kaše, cibule v misu, blanšírované ředkvičky, zelená posypka, pražená slunečnice
Pro děti: světlá omáčka s mandlovým máslem a sladem

Oběd
Cibulačka s uzeným tofu a chlebovými krutony
Jasmínová rýže, indický dahl z červené čočky
Blanšírovaná brokolice, zeleninový salát

Svačina
Ovocná bublanina (recept zde)

Večeře
Jáhlovo-batátové pyré, fazolový karbanátek, "tatarka" s kysanými okurkami
Napařené zelené fazolky, salát

Pátek 5.7.
Snídaně
Misopolévka (na tuku, mixovaná)
Jáhlovo-rýžová kaše, vařené kapustičky, mrkvové pyré, pražené mandle

Oběd
Krémová hrášková polévka
Těstoviny, melounová omáčka a la rajská, uzený tempeh, olivy
Italský salát s rukolou

Svačina
Ovoce s agarem (recept zde)

Večeře
Rizoto z celozrnné rýže s kukuřicí a fazolí, blanšírovaná kapusta, salát z červené řepy

Sobota 6.7.
Snídaně
Shoyu bujón se zázvorem
Vločková kaše, červené zelí a ředkev daikon, pražená dýňová semínka
Pro děti: omáčka z amasaké

Oběd
Jáhlová polévka s kořenovou zeleninou
Kukuřičná polenta, bílé fazole na smetaně s koprem, blanšírovaná brokolice, salát

Svačina
Tofu – cheesecake s borůvkami

Večeře
Rýžové nudle, zelenina po čínsku s arašídy a houbami, tofu kostky na zázvoru
Blanšírovaná kedlubna, salát


Neděle 7.7.
Snídaně
Misopolévka s pohankovými nudlemi
Jáhlová kaše, mrkev a brokolice, pražená slunečnice
Pro děti: sladová omáčka s tahini

Svačina na cestu
Burizonová kostka (recept zde)