Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Svíčková omáčka s falešnými brusinkami
Autor: Vendy
Datum: 25.05.2009
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Na omáčku - 2 větší mrkve, 2 petržele, kousek celeru, 2 cibule, nové koření, bobkový list,umeocet. Zeleninu nakrájíme na větší kousky.Dáme do olejem vymazaného hrnce, zalijeme vodou tak aby zelenina byla ponořená.Osolíme, přidáme koření,umeocet a dusíme do měkka.Vychladlé umixujeme, podle potřeby naředíme vývarem, dochutíme umeoctem a přidáme trochu sojové smetany.

Knedlíky:namočíme jemné ovesné vločky a vypracujeme husté těsto, přidáme na jemno nastrouhanou a vymačkanou mrkev, osolíme.Z těsta tvarujeme knedlíky, vaříme 10-15 minut.
Brusinky:mrkev a řepu nakrájíme na malinké kostičky, uvaříme v jablečné šťávě se špetkou soli do měkka.Dochutíme citrónovou šťávou. Seitan,pickles z ředkviček,list salátu.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

09.08.2011
Stela
Do brusinek přidávám trochu anýzu a zahušťuji troškou kuzu- ke svíčkové opravdu výborné.
31.07.2011
Arieska
Dnes jsem tento recept též vařila. Snědla ho i má rozežraná rodina. Jen jsem učinila menší obměny dle stavu spíže. Do namočených ovesných vloček jsem ke konci nasypala rýžové burizony a lehce zaprášila špaldovou moukou. Těsto takové polotekuté jsem vkládala do gázy a pak do vařící vody osolené. Místo seitanu jsem použila a lehce na pánvičce oteplila uzené tofu.
05.05.2011
ha.jaja
Dnes jsem tento recept vařila, rovněž inspirována Nedělním vařením, omáčka i brusinky byly velkou delikatesou, doporučuji!
27.05.2009
Vendy
Recept je z kuchařky D. Lužné - Nedělní makrobiotické vaření. Takto upravená mrkev s řepou opravdu chuťově velmi připomíná brusinky, a k omáčce to chutnalo výborně !
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit