Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Vločková buchta
Autor: Rege
Datum: 02.06.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Namočíme 500g ovených vloček a necháne nabobtnat, vmícháme 1-2 hrnky pohankové mouky ,lžíci oleje šp.soli a to, co nám chutná - oříšky, semínka, sušené ovoce a kypřící prášek (bez fosf.). Těsto je husté, ale ještě se dá lít. Posýpka je z kokosu, sušeného sladu a Provamelu. Nemusí být. Pečeme na 150°C asi 30 minut.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

16.09.2015
luciruzi
Leo, přidávám se k vašemu názoru, že to bude tím sladem - také se nemohu dopéct, pokud ho tam dám. Spíš už dávám rýžový sirup - s ním je to v poho.
31.08.2015
leusa
Jen musím dodat, že se mi pekla daleko delší dobu, odhaduju něco k hodině. Přidala jsem tam i slad, tak jestli to je tím...? Ale nakonec vláčná a výborná :-)
31.08.2015
leusa
Moc dobrá buchta, použila jsem jako zaklad na koláč se svestkami a drobenkou a druhou čast jako korpus na dort (na zítřejší svátek:-) Na ten pak přijde nejaký rozvar s agarem a jogurtem z ostružin, tak uvidíme co z něj vznikne. Ale svestkový koláč je vynikající :-D díky a dávám hlas.
08.05.2014
anonym
Včera jsem pekla, dnes ochutnávala, je moc dobrý. Čekám návštěvu, rodinu MB, určitě jim bude chutnat. Pogtřela jsem amasaké a nahoru dala polevu z karobu. Polevu jsem dělala podle receptu na stránkách Jíme jinak. Moc vás zdravím Zdeňka.
26.04.2014
kaca
Tato buchta vypadá skvěle! Prosím prosím zkušenější pekařky o info, kolik zhruba použít mléka-vody na 500g vloček a jak dlouho máčet? Předem díky :)
11.03.2014
radana supcikova
Vynikající buchta. Já kvůli dětem rozmixovala balíček mandlí a hrozinek, které jsem 2 hodiny předtím máčela ve vodě a do těsta vmíchala. Výborný byl už jen ten mix, děti nemají rády hrozinky. Nahradilo to plně mouku. Posypku jsem dělala z mandlové smetany, sladu a špaldové mouky. Z léta jsem měla v mrazáku již půlené švestky, tak jsem je tam nakladla. Do těsta jsem ještě vmíchala balíček slunečnicových semínek. Plech vymazala olejem a vysypala kokosem. Naprostá delikatesa, Radana
08.10.2013
maarket
Dala jsem do těsta trochu rýžového sirupu a 2 lžíce kakaa. Místo sušeného ovoce jsem navrch naskládala půlky švestek. Moc dobré!
13.08.2013
monous
dnes jsem dělala poprvé makro koláč a musím říct, že chutna.Mouku jsem nedávala.
22.06.2010
Berenika
Skvělá buchta! Díky radám od ostatních se povedla hned napoprvé! Mňam!
15.11.2009
lety
Móóóc dobrá buchta, úplně jako biskupský chlebíček. Myslím, že jsem dlouho nejela koláč, který by se tak moc podobal ne mb koláčům. Opravdu nás překvapilo, jak je dobrý.
13.07.2009
tara
Děkuji, děkuji! na to jsem ještě nenarazila, tak musím doplnit vzdělání :)
12.07.2009
Rege
Třeba sušený kukuřičný slad od Sunfoodu, v pytliku žlutý prášek:-), ale klidně dej místo něj sušené ovesné mléko. Je taky sladké.
10.07.2009
tara
a co je sušený slad? jak to vypadá? diky
23.03.2009
hanulka
ahojky,tak včera se mi buchta konečně povedla(už vím,kde jsem minule udělala chybu-dala jsem hodně vody do těch vloček).dala jsem tam datle a rozinky namočené v rumu,trochu javorového sirupu a posypku z kokosu a byla mňam :-)
02.03.2009
hanulka
Ahoj,včera jsem dělala tuto buchtu,ale když jsem jí po vychladnutí rozřízla,tak byla uvnitř taková mokrá.dala jsem hodně vody na namočení vloček nebo málo mouky????????konzistence těsta se mi zdála tak akorát-vůbec nevím,čím to bylo :-(
22.12.2008
anonym
Ahoj, buchtu som skúšala. Treba si dať pozor na množstvo vody, do ktorého dáte nabobtnať vločky, treba jej naozaj málo. dala som veľa a potom som musela prisýpať múku a pieklo sa to miesto minút hodinu a pol. Inak fajn, ale pridala by som este trochu sladu alebo viac sušeného ovocia. A nemusí to byť zlé ani naslano, má to takú neutrálnu chuť, vyskúšam nabudúce.
07.12.2008
Evik 24
Ahojky, moje první buchta z těchto super stránek. A hned na poprvé jsem sklidila veliký úspěch! (oleje jsem přidala též o trochu více,sladu méně) Jen by mě moc zajímalo,co je to mirin, u nás ve zdravé výživě se sehnat prozatím nedá. Děkuji
15.08.2008
rapunzel
Díky za tenhle recept!! Upekla jsem ho pro návštěvu a všem hrozně moc chutnal, ač jsme ne-makro. Jen jsme zvyklí na sladší, kromě suš. ovoce jsem přidala 4 lžíce javorového sirupu a vločky namočila do rýžového mléka. A bylo to výborné..
05.07.2008
very
Ahoj lidičky, upekla jsem tuto buchtu a měla obrovský úspěch, darovala jsem ji své skoro tchyni na babský sraz učitelek a nezbylo nic.. děkuju za inspiraci určitě ji zas brzo upeču..
23.06.2008
marketa
Včera jsem zkoušela buchtu také bez mouky a měla jsem pocit, že byla vláčnější. Navrh jsem dala místo posýpky vlašské ořechy. Chutnala i taťkovi, což je poměrně náročný konzument :-)
18.06.2008
xylda
Těsto ředím od oka tak, aby se dalo lít, zkrátka přiměřeně, přiměřeně....:) PS. V ovesmilku je ovesná mouka.
18.06.2008
xylda
Dala jsem tam 40dkg ovesných vloček, zalila ovesmilkem, přidala 20dkg rozinek, nasekané mandle, kypřící prášek, 3-4 lžíce oleje(od oka), špetku soli. Plech jsem vymazala a vysypala. Když jsem vločkovou buchtu dělala poprvé, trochu mouky jsem tam dala, ale nebylo to ani půl hrnku. Podle mé chuti v moučné a bezmoučné verzi není velký rozdíl, jen je to bez té mouky asi zdravější:) a je toho míň. Těs
17.06.2008
anonym
A kypřící prášek taky ne? Takže jen vločky, ovesné mléko a rozinky?
17.06.2008
xylda
Mouku jsem tam nedala žádnou, jen vločky byly namočeny v ovesmilku. S moukou by toho asi bylo víc, ale chtěla jsem to vyzkoušet bez, protože mě pečení bez mouky fascinuje:)
17.06.2008
anonym
A kolik jsi dala té mouky?
17.06.2008
xylda
Větší plech se osvědčil, buchta je výborná a všem chutná. Oleje dávám více, od oka tak 3-4 lžíce na 400 g vloček a 20dkg rozinek, pak se obejdeme i bez sladěnky.
17.06.2008
Breezy
Buchtu jsem zkousela, ale v mensim mnozstvi, dala vice oleje a pouzila ovesne vlocky s klicky, ktere jsem namocila do sojoveho mleka. Byla vyborna, dokonce chutnala memu otci, ktery tuhle stravu nemusí :)
15.06.2008
xylda
Buchta byla výborná, jen jsem asi měla použít větší plech, aby těsto bylo v tenčí vrstvě. Příště.....
09.06.2008
marketa
Buchtu jsme dnes zkoušely s mamkou a byla moc dobrá. Použily jsme 20dkg ovesných vloček s klíčky (jsou jemnější), 3 lžíce špaldové mouky, 3 lžíce slunečnicového oleje a dosladily jsme 3 lžícemi ječmenného sirupu. Přidaly jsme datle a rozinky namočené v mirinu. Myslím, že by byla buchta ještě lepší, kdyby se vločky namočily do obilného mléka, to vyzkouším příště :-)
03.06.2008
anonym
Buchta bylo dobrá, jen bych ji pro příště vylepšila větším množstvím oleje. Taky oříškama, semínkama a ovocem nešetřit, aby to bylo chuťově výraznější a těsto nechat docela řídké, aby buchta nebyla moc tuhá (tak si myslím stačí jen jeden hrnek mouky). Jinak je to nenáročné a rychlé, určitě ji zas udělám (ale asi v menším množství).
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit