Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Dort k svátku
Autor: marketa
Datum: 08.05.2009
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
1. vrstva: jáhly vařené s jablečným koncentrátem, trochou obilného sirupu a špetkou soli. 2. vrstva: malinová marmeláda bez cukru. 3. vrstva: jablka povařená s rozinkami namočenými v mirinu, špetkou soli a agarem. 4. vrstva: obilné mléko s bio kakaem a agarem.

Vrstvy klademe do dortové formy postupně, další přidáme, jakmile předchozí ztuhne.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

19.03.2016
jenovefa
tak jsem se do něj pustila a už při proplachování jahel jsem si říkala, že je to nějaké přehnané množství a když se ještě navařily...ty doplněné údaje o množství jsou dost zavádějící, z tolika jahel by vyšly 3-4 dorty klidně :-). Tak jsem zvědavá na celkový výsledek, zatím mi to tuhne...a snad ztuhne, jablkové vrstvě se tedy moc nechtělo (použila jsem vločkový agar, na jabl. vrstvu jsou 2 polévkové lžíce málo a vlastně i do čokolády jsem dala spíše 4 PL). Držte palce, je pro mámu k narozeninám :-)
06.03.2016
ajkat
Velice jedlý dezert, dá se použít jakékoliv ovoce i marmeláda. Zařadila jsem ho do mých oblíbených;o)
30.01.2015
muff
Taky používám nejčastěji práškový. Od Provity. Kdysi jsem měla od Naturalu a ten měl opravdu nějakou divnou pachuť, chvilku mi trvalo, než jsem přišla na to, že je to tím agarem.
28.01.2015
Paní Dýně
Já používám nejčastěji práškový a pachuť nikdy žádnou nemá...
20.01.2015
Stela
Práškový agar z pytlíčku jsem nikdy neměla,od začátku používám vločkový agar od sunfoodu a žádnou pachuť jsem nikdy necítila, tady v e-shopu je vločkový od country life, ale ten jsem neměla, někde jsem četla, že kvalita se zvyšuje od práškového(nejmíň kvalitní) přes vločkový (střed) po plátky (nejkvalitnější).
19.01.2015
cattarii
Zrovna zkouším a vymýšlím dort k prvním narozeninám a mám dotaz. Je rozdíl mezi různými druhy agaru? Nakoupila jsem takové ty malé pytlíky a já ani manžel tu pachuť nesnesem :-( Má někdo zkušenost že jiný je lepší - opravdu bez chuti? Nebo jedině nahradit prasečí želatinou? (Když odhlédnu od toho že to není makrobio, fungovalo by to vůbec?)
15.10.2011
Stela
Celé dohromady to chutná báječně, ale ta čokoládová poleva, (použila jsem na ni rýžové mléko vanilla od Isola Bio) je vynikající!
12.09.2010
ibernie
Mňamózní - jak říkají naši plodi. A mě potěšilo, že mi dort krásně držel tvar. Díky za nápad!
22.05.2009
monchi
Dort jsem udělala ke svému včerejšímu svátku a moc mi chutnal :-)
20.05.2009
marketa
To mě těší :-)
19.05.2009
Kamča
Včera jsem se pustila do Tvého dortu a krásně se mi povedl. Musím konstatovat, že je vynikající. Chutnal mne i mému manželovi.Takže děkujeme za recept a ještě jednou moc chválíme.
13.05.2009
marketa
Bárny-uvádím přibližná množství na dortovou formu: cca 4 dcl suchých jáhel, 6-8 jablek (dle velikosti), 2 dcl rozinek, cca 0,5l obilného mléka. Agaru jsem dávala radši víc, přibližně 2 lžičky na vrstvu.
11.05.2009
Kamča
Markéto, tvůj dort vypadá báječně. Chci ho také zkusit, mohla bys prosím Tě napsat přibližná množství surovin? Díky moc.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit