Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Velikonoční kváskový beránek
Autor: lulu
Datum: 29.03.2013
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
ořechy
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
2 lž kvásku,200g žitné chleb mouky,voda,300g cz kamutové mouky,200g nastr ořechů,100 ml oleje, 220g sirupu/sladu (nebo méně osladit a přidat suš ovoce)

Smícháme kvásek, žit. mouku a vodu na hustší lívancové těsto. Necháme kynout v teple (cca 30-35 stupňů) asi 4 hod. Přidáme ostatní tak, aby vzniklo husté, netekoucí, ale stále lehce roztíratelné těsto (možno naředit tekutinou). Dáme do formy a necháme v teple 2-3 hodiny kynout. Pečeme 5 min na 250 stupňů a pak dalších cca 30-35 při 180 stupních. Inspirace z www.tichyzivot.blogspot.cz
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit