Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Vánoční cukroví: Kokosová roláda
Autor: lety
Datum: 30.12.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Tmavé těsto: 200g sladových sušenek (ovesné oříškové dukáty) rozemeleme v mlýnku na strouhanku (nastrouhat na struhadle), smícháme se 2 lžícemi sladěnky, 2 lžícemi karobu, 2 lžícemi suš. obil. mléka, 4 lžícemi uvařené kávy caro, 2 lžícemi mirinu. Pokud je těsto řídké, přidáváme kokos tak, aby se dalo těsto válet.

Bílé těsto: 50g kokosu, 2 lžíce mirinu a 100g tuku Alsan Bio (nebo Provamel) smícháme. Z tmavého těsta na pečícím papíře nebo igelitu vyválíme tenčí placku, kterou potřeme bílým těstem. Pomocí papíru nebo igelitu zamotáme a necháme uležet nejméně do druhého dne. Vydrží i několik týdnů. Recept: Zerzán, Strnadelová: Radost ze zdravých dětí
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

03.02.2016
leusa
Teeda, opět vynikající :-) Jak s Alsanem tak s Kokosovým olejem (s tím snad ještě lepší). Tyhle se osvědčí vždycky. Největší radost udělal nejstarší syn, kdyz řekl: Mami, ty jsou luxusní a slaďoučký. Ty chci určitě na oslavu! :-)
23.10.2015
marite
dokonalý recept, dělala jsem již několikrát a vždycky roláda sklidila úspěch i u ne-mb strávníků
14.12.2014
leusa
Tak jsem to vyzkoušela z časti s kokosovým olejem. Nicméně výsledné tmavé těsto bylo dost řídké, přehnala jsem to s tou tekutinou (ujela mi ruka a nalila jsem do těsta moc). Nakonec z toho bude tedy témeř dvojnásobek, abych to zahustila, spotřebovala jsem totiž ještě jedny načaté sušenky a nemálo namletých mandlí a kokosu. Takže jsem postupne přidávala i ostatni suroviny, kakao/karob, obilný nápoj, atd. No, nakonec to mělo konzistenci okay, ale po rozválení to (asi třením a teplem) změklo a závěrečné motaní rolady a zabalení byla celkem ruleta ;-0 Takže chci jen dodat, velký pozor na množství tekutiny ;-) uvidíme, co se z toho zítra v lednici vyklube...
13.12.2014
leusa
Holky, co takhle nahradit tuk Alsan či Provamel kokosovým olejem? V chladu je přece také zcela tuhý, tak by to mohlo jít, nezkoušeli jste to někdo? Výslednou roládu si s ním dovedu dobře představit i chuťově, jen nevím, jak by se s ním pracovalo. To chce nejspíš vyzkoušet...
27.01.2013
Berenika
Vynikající roláda, i moje nemakro-kamarádky si pošmákly. :) Neměla jsem zrovna Alsan, tak jsem ho nahradila slunečnicovým margarínem, co jsem zrovna měla v ledničce. Příště vyzkouším promazat roládu nějakou marmeládou.
10.01.2013
Paní Dýně
Jednou za čas...
29.12.2012
lucecitka
Take me to laka, ale ten Alsan se opravdu ji syrovy? Tepelne neupraveny?
22.12.2012
lulu
Je super! Trosku moc sladka - priste dam mensi lzice sladu, ale opravdu vyborna. Take jsem pouzila kakao misto karobu a kupovane sladove susenky. Doporucuji!!!
05.01.2011
Jitrenka
Roláda je opravdu skvělá. Připravovala jsem ji v rámci pohoštění pro ne-MB přátele, a tak jsem ze strachu, že je to chuťově neuspokojí, dala snad o 2 lžíce sladu více, ale neměla jsem to dělat, roláda pak byla velmi přeslazená i pro ně, natož pro mě s mužem... :)) Takže 2 lžíce sladidla skutečně bohatě stačí. Dávám plný počet bodů!
27.01.2009
anonym
naprostá paráda, vědět ten recept dříve, udělala bych ji i na vánoce - fantastická obdoba klasické rolády. jen místo karobu jsem dala od LifeFood nepražené kakao (již pomleté, protože já to tak pomlít neumím) a suš.mléko jsem nahradila tekutým
09.01.2009
hanka
Musím moc pochválit je to mocinko dobré.Dávám hlas!!!!!
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit