Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Ušatý král (kinpira bez oleje)
Autor: Kamčítko
Datum: 01.07.2015
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
cibule
celer
tempeh
zelenina divoká
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Mrkev, cibuli a celer nakrájíme jako když strouháme tužku nožem. Rozpálíme pánev, vlijeme malý šálek vody, mrkev, cibuli a celer. Lehce osolíme a dusíme pod pokl. 15 min. 10 minut před koncem položíme na zeleninu tempeh. Uvaříme jáhly a rýži 1:1. Na talíř pokládáme: obilí jako oči, na ně kolečka z Nori. Z mrkve korunu, z cibule uši, z tempehu nos, bazalku jako vousy.

Když potřebujeme nějaké posilující, ale zároveň chutné jídlo, uvaříme si kimpiru (kinpiru. Není náročná ani na čas a přípravu. Její chuť je báječná, zelenina krásně zesládne!
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

22.07.2015
Kamčítko
Děkuji za vystavení :) Naší malé se král moc líbil. Tempeh jsem měla jen marinovaný, menším dětem bych však dala raději přírodní... ten mojí dcerce chutná jedině ofritovaný, ale raději má samozřejmě ten se shoyu. Malinko jí tedy vždycky dám, když vidím, že papá i dost zeleniny na vyvážení :)
22.07.2015
Paní Dýně
Parádní jídlo, děti určitě nadchne!
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit