Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Svíčková hokaidó
Autor: stevey
Datum: 05.12.2007
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Postupujeme jako u klasické svíčkové: na oleji osmahnout cibuli, mrkev, petržel, celer, sůl, bobkový list, zázvor a nové koření. Doprostřed dáme celou dýni, uzené tofu nebo seitan a pečeme přiklopené v troubě asi 30 minut. Pak dýni a tofu vyjmeme, vše ostatní rozmačkáme nebo propasírujeme, ochutíme umeoctem a můžeme zahustit sojovou smetanou. Omáčkou poléváme nakrájenou dýni a tofu.

Poznámka Paní Dýně: já dýni nakrájím na velké kusy, jako kořenovou zeleninu, a vše pak po uvaření rozmixuji dohladka. Dýně omáčku krásně zahustí, nemusíte zahušťovat moukou ani škrobem. Omáčku zjemním sójovou smetanou.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

03.01.2010
komár
s kváskovým knedlíkem je to moc dobré:-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit