Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Špaldové karbanátky s fazolemi
Autor: anonym
Datum: 28.02.2009
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Špaldové karbanátky: vařenou pšenici umeleme, osolíme a vmícháme majoránku a na oleji osmahnuté kostičky cibule a celeru. Mokrýma rukama děláme karbanátky, které pečeme v troubě asi 0,5hod. Fazole tří barev: fazole vaříme s kombu a každý druh zvlášť. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme fazole, kukuřici a zalijeme vývarem. Ochutíme shoyu a umeoctem, popř. zahustíme.

Zelí: větší kostky dusíme se šp. soli a anýzem. Teplý mrkvový salát: Najemno nastrouhanou mrkev restujeme na oleji doměkka, pokud je třeba podléváme vodou. Hotové zakápneme shoyu a citronovou šťávou. Kondiment: řasu namočíme a pak vaříme doměkka, pak ještě chvíli se shoyu, nakonec smícháme s opraženými mandlemi. Recept z Makrobiotického nedělního vaření D. Lužné (v receptu je uvedena řasa hiziki)
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit