Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Rychlý jahodový džem
Autor: Paní Dýně
Datum: 16.06.2017
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
ovoce čerstvé
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Máte čerstvé jahody (nebo jiné ovoce) a chcete si udělat rychlý čerstvý džem na lívance? Není nic snadnějšího. Oprané jahody dáme do kastrolu, posypeme pár zrníčky soli a přiklopené pokličkou pomalu zahříváme. Jahody budou postupně pouštět šťávu, tak je občas promícháme. Povaříme je 5-10 minut, déle není nutné.

Potom přidáme nějaké sladidlo a džem zahustíme práškovým agarem, který předem rozpustíme v trošce vody. Necháme krátce převařit.
Mně se u jahod velmi osvědčil agávový sirup, který je hodně sladký a džem nezmění barvu a nezřídne. Do hodiny se v lednici vychladí a všichni se oblizují až za ušima :-)
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit