Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Podkrkonošská kyselá houbová polévka
Autor: lety
Datum: 31.07.2008
Chod: Polévka
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Na oleji orestujeme cibulku, osolíme, a jakmile zprůhlední přidáme lžíci pohankové krupice. Ještě chvíli restujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme nové koření a bobkový list a povaříme do změknutí cibule asi 20 min. Polévku přepasírujeme přes sítko, řádně cibuli vymačkáme, aby byla hustá.

Do přepasírované polévky přidáme podušené houby (očištěné a nakrájené hříbky podlijeme trochou vodu, trochu osolíme a dusíme do změknutí)a půl hrnku sójového mléka a ještě chvíli povaříme. Dochutíme umeoctem a sójovou omáčkou tamari. Úplně nakonec přihodíme zelené natě cibule a polévku odstavíme.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

03.11.2013
zelvicka.
Super, návštěvě velmi chutnala, přidali jsme si trošku kopru, doporučuji vyzkoušet.
07.05.2011
ha.jaja
Polévka je vynikající, dnes jsme ji měli k obědu, uspěla i u dětí, nepoužila jsem umeocet, ale žitný kvásek a houby sušené (povařené zvlášť s kmínem), opravdu výborná
12.11.2008
hanča
Já musím opět pochválit byla moc dobrá.
01.08.2008
anonym
Dobrá byla, ale ... Měla jsem jen trošku hub a buhužel žádné sojové mléko :-) Taky žádný vývar :-)) a navíc mě včera došel umeocet :-))) Takže určitě vyzkouším znovu až doplníme zásoby.
01.08.2008
lety
Ještě jsem zapoměla, že by tam mělo být poměrně dost cibule, na 2,5l hrnec jsem dala opravdu velkou cibuli. Ta cibule tomu dává tu dobrou chuť. Podle základního receptu (ne mb) by do ní měla přijít ještě ztracená vejce. Pan Zerzán říkal, že se mohou použít černá čínská vejce, ale zatím nevím, o co jde. Ví to někdo z vás?
01.08.2008
lety
V současné době ji dokyseluji jen umeoctem, asi polévkovou lžíci na 2,5l hrnec. Ale dřív jsem ji dochucovala jablečným octem a solčankou a manžel mi tu teď říká, že mu chutnala víc. Ona by neměla být moc kyselá, jen tak navinulá.
31.07.2008
anonym
Ta polévka je kyselá jen od toho umeoctu nebo ještě dokyseluješ? Zítra ji vyzkouším :-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit