Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Pikantní černé fazole se zázvorem
Autor: Paní Dýně
Datum: 06.02.2018
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Fazole jsou ideální zimní pokrm a čím tmavší, tím lepší! Hojně nyní tedy vaříme jak fazole adzuki, červenou ledvinu nebo právě tuto černou fazoli.

Fazole si samozřejmě předem namočíme a necháme je ve vodě stát do druhého dne. Pak z nich namáčecí vodu slijeme a fazole dáme vařit do nové vody s kouskem řasy kombu nebo nějaké bylinky, protože fazole jsou pak stravitelnější. Vaříme je do změknutí (1-1,5 hod), můžeme k tomu použít i tlakový hrnec, čímž si dobu varu výrazně zkrátíme. Fazole můžeme ke konci varu osolit, osolené je pak ještě zhruba 15 minut vaříme.

V kastrolu orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli a kořenovou petržel do poloměka, použijeme sezamový olej, pokud máme tak ten z praženého sezamu, protože jídlu dodá úžasnou chuť a vůni. Poté přidáme růžičky brokolice a kusy červené papriky, kterou orestujeme již jen na skus. Přidáme fazole, trochu vody, lžíci sójové omáčky, lžičku sladu a necháme přejít varem. Do hotového jídla nakapeme šťávu z čerstvého zázvoru (podle vaší chuti) a dobře promícháme. Pokrm solíme nazačátku, tedy hned na restovanou cibuli. Pokud je ve finále málo slaný, dochucujeme již jen sójovou omáčkou.

Na talíři doplněno kamutem, rukolou a domácím kvašeným zelím.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

Vaše výtvory
Paní Dýně: Pikantní černé fazole se zázvorem
Paní Dýně: Pikantní černé fazole se zázvorem
Paní Dýně: Pikantní černé fazole se zázvorem
Paní Dýně: Fazole červená ledvina s mandlemi
Pro přidání fotky se musíte přihlásit