Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Nudle s mákem
Autor: anonym
Datum: 01.07.2008
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Nastrouháme mrkev (asi tak 1 na osobu) a s trochou rozinek a špetkou soli krátce podusíme. Pak přidáme mák (propláchnout, na pánvi vysušit a mírně opražit a pomlít), špetku perníkového koření nebo skořice, podle potřeby vodu a dusíme. Dochutit můžeme sušeným sojovým nápojem nebo sladem. Podáváno s těstovinami (zde vynikající bio kukuřičné :-)), polité sojovou smetanou a posypané opraženým kokosem.

Pokud chceme toto jídlo zařadit jako hlavní, měla by mu předcházet dobrá zeleninová miso polévka.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

23.02.2016
zuza273
To 3:1 je poměr mák: jáhly nebo mák + jáhly: voda?
08.02.2009
anonym
Jak píšu nahoře v receptu - skořice, perníkové koření nebo třeba badyán, kardamon, ...
06.02.2009
pacisek
jaké koření?
05.02.2009
anonym
Konečně jsem docílila tak vynikající úpravy máku, po které mě nepálí žáha tzn. že nepřekyseluje. Nejdřív vařím dlouho (asi 3/4hod) mletý mák s jáhlami (asi 3:1), rozinkami a kořením. Pak přidám na jemno nastrouhanou mrkev, předem namočený agar, pár kapek tamari a dusím dokud mrkev nezměkne. Nakonec zjemním suš. mlékem nebo např. kokosovým z plechovky. Zapíjíme silnější banchou nebo kukichou. Skvělé - i manžel prohlásil, že to byly nejlepší nudle s mákem co jsem dělala :-)))
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit