Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Makovo-jáhlový krém
Autor: anonym
Datum: 23.10.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Pomletý mák, rozinky a jáhly vaříme s řasou wakame dokud se z máku nevyloučí na povrch olej (což trvá asi 45minut). Potom přidáme na jemno rozstrouhanou mrkev a ještě cca 20 minut dovaříme. Vodu přiléváme dle potřeby. Ozdobeno rozvařeným jablíčkem a dýňovým semínkem.

Recept z pobytu u Věrky Chasákové
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

21.11.2013
zelvicka.
luciada: dávala jsem skleničku máku a stejně jáhel, příště bych dala víc jáhel, záleži jak moc máš mák ráda
20.11.2013
luciada
Chtěla jsem se zeptat, jaký poměr máku a jáhel? Děkuji!
17.11.2013
zelvicka.
byl výborný i bez jablíček, velmi chutnal i manželovi
10.06.2012
Berenika
Výborný! Chutnal dokonce i mým nemakro rodičům!
14.09.2009
marketa
Krém jsem dělala o víkendu a byl výborný. Jen jsem ho ještě zahustila agarem a dala do pekáčku, aby ztuhl, jako klasický jahelník. Oproti jahelníku byl ale jemnější. Jedl ho i můj manžel, který jinak mák nemusí :-)
14.03.2009
monchi
Xyldo, já jsem vařila jáhly + mák pohromadě a šlo to dobře. Jáhly všeobecně mají tendenci se připalovat, takže je potřeba je hlídat a průběžně dolívat tekutinu.
13.03.2009
xylda
My to jedli bez jablíčka a moc nám to chutnalo. Zbytek krému jsem dnes nacpala do závinu z listového těsta a též super. Jen se chci zeptat na vychytávku při vaření: dáváte tam jáhly a mák v určitém pořadí nebo je to jedno? Já dala nejdřív mák a na něj jáhly a mělo to VELKOU tendenci k připalování.
23.02.2009
monchi
Jablíčka jsem dusila s hřebíčkem a zdobila sekanými opraženými mandlemi. Velmi dobré!
21.01.2009
midsummer
Vyzkoušela jsem přesně dle receptu, dala jsem více rozinek pro sladší chuť a bylo to opravdu vynikající.
01.11.2008
Vendy
Výborný :-), jen dětem jsem krém malinko přisladila rýžovým sirupem. Příště dám asi více rozinek a přislazování nebude třeba.
28.10.2008
lety
Moc moc nám krém chutnal. I to jablíčko jsem vyjímečně k obilovinám povolila, a bylo to dohromady naprosto výborné.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit