Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Makovec se švetkami
Autor: Vendy
Datum: 07.02.2010
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
1 šálek kuskusu, 4 šálky vody,1 šálek rozinek,1 šálek mletého máku,2 lžíce oleje, citrónová kůra, švestky.
Rozinky rozmixujeme se šálkem vody,pak přidáme ostatní ingredience.Hmotu vlejeme do nižšího pekáčku a necháme 30 min.bobtnat.Pak na těsto rozložíme půlky švestek.Pečeme ve vyhřáté troubě 45 až 60 minut.Pokud by se zdál makovec málo sladký je možné do těsta přidat trošku sladu.

Jestliže začíná moučník na povrchu zlátnout, ale ještě není uvnitř upečený, přikryjeme ho papírem.
Recept je z Makrobiotické kuchařky Ivy Chourové.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

25.09.2013
superhrn
Už jsem dělala asi 3x a jednou s merunkami. Je to výborný. Na mě dost sladký. Dělala jsem vždy bez máku. Přijde mi to spíš jako sladký kákyp a ne buchta. Po upečení se trochu sype, po vychladnutí už drží pohromadě. Ale opravdu výborný a dávám hlas.
02.09.2013
zelvicka.
Výborný makovec, který chutnal i neMB rodičům, příště zkusím z poloviční várky, dost mi zbylo.
26.02.2013
monous
výborný. moc mi chutnal. Můj chlap není MB a tomu to moc nejelo..
06.01.2013
matejpet
torquiose, kuskus je syrový, funguje to s vodou studenou i teplou. zkoušela jsem oboje a velký rozdíl v tom není. výborné, můj častý a oblíbený koláč (jen kdyby pak ten mák chtěl z těla ven aspoň stejně, jako chce tam... :D).
13.10.2012
torquiose
Ten kuskus se mysli syrovy? A ta voda je studena? Pokud ano tak predpokladam ze kuskus nabobtna behem tech 30 minut a vodu vstreba?
12.09.2012
marketa
Zkusila jsem variantu bez máku, kromě švestek jsem použila i broskve a navrch jsem přidala žmolenku (jemné ovesné vločky, olej, rýžový slad). Mňam.
24.10.2011
midsummer
Jednoduché a naprosto vynikající. Neměla jsem rozinky, dala jsem místo nich šálek kustovnice - předem namočené v šálku vody, pak rozmixované.
20.10.2011
ha.jaja
Výborný dezert! Zkoušela jsem jak tuto variantu (se švestkami nahoře), tak s pokrájeným sušeným ovocem uvnitř (dle sešitku Pečené dezerty Dýně na pařezu), druhá nám chutnala ještě více. Okamžitě jsme zařadili do našeho top seznamu! Vřele doporučuji!!! Ještě malý tip: Posledně jsme povrch potřeli domácími povidly bez cukru a nazdobili loupanými mandlemi - taky moc dobré a navíc i moc hezké na pohled.
14.05.2010
Nufka
Dělala jsem dnes, 1/3 se švestkami, 1/3 s meruňkami a 1/3 s ostružinami a borůvkami sypané kokosem, moc dobrá buchta, dávám hlas
20.02.2010
Marek
Je to tak, opravdu moc dobrý makovec ;-)
09.02.2010
xylda
Makovec se švestkami mám vyzkoušený a můžu ho jen doporučit.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit