Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Letní zelí s houbičkami shiitake
Autor: marketa
Datum: 21.05.2008
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Zelenina: ve woku osmahneme houbičky shiitake se shoyu. Po cca 7 min přidáme nakrájené letní zelí a dusíme cca 5 min. Bílkovina: červená čočka s kombu ochucená umeoctem. Obilovina: kuskus s kořením tekka. Talíř doplníme pickles (zde kvašené zelí) a bylinkami (rukola, pažitka).

Recept je obměnou receptu z kurzu p. Terešové. V originálním provedení byly bílkovinou velké bílé fazole dušené s mrkví, obilovinou bulgur a pickles ředkvičky naložené v láku z umeocta (1:5)
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

10.04.2009
monchi
Market, já jsem použila shiitake sušené, které jsem předem namáčela, a pak pokrájela na silnější plátky, takže doba dušení se značně zkrátila :-)
10.04.2009
marketa
Monchi, jsem ráda, že ti chutná :-) Myslim ale, že ty houbičky potřebují dusit déle než zelenina, proto se dávají první.
09.04.2009
monchi
Velmi snadný a rychle připravený oběd. Nejprve jsem orestovala půlměsíčky cibule, a pak teprve přidala shiitake se shoyu atd. Červenou čočku jsem navíc vařila se saturejkou - vynikající!. Výsledek je na výbornou :-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit