Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Kváskové buchty
Autor: giorgino
Datum: 31.12.2014
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
1.Kvásek + 150 ml rýžové mléko + 120 g hladká špaldová mouka. Nechat několik hodin odležet. 2. 400 ml rýžové mléko + kukuřičný slad + kukuřičný olej + sůl. To vmíchat do vykvašeného těsta a přidat tolik špaldové mouky, aby se to nelepilo a zároveň to nebylo moc husté - prostě od oka, aby se daly tvarovat buchty.

Nádivka - 150 g sušené rozvařené a rozmixované švestky + 200 g mák + 250 ml voda + skořice + hřebíček. Pečeno 1 hod. při 180°C. Děláno z celozrnné špaldové mouky hladké, necelozrnná jenom na vál a na plech - ale myslím, že kompletně s těstem z necelozrnné špaldové mouky by buchty byly mnohem chutnější a ne tak hutné; navíc jsem je udělal velké jako granát.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

03.06.2022
Paní Dýně
Není to můj recept, ale pokud dáte teplé, tak to bude rychleji kynout. Pokud studené, tak pomeleji.
03.06.2022
Tessuinka
To mléko mělo být teplé ?
03.06.2022
Paní Dýně
Vzhledem k tomu, že v receptu není přesná gramáž ani oleje ani mouky, tak musíte od oka ;-)
03.06.2022
Tessuinka
Nemám kukuřičný olej, tak tam přidám za studena lisovaný. A nevím kolik, jestli 150/250ml ?
03.06.2022
Tessuinka
Jdu vyzkoušet Váš recept, je to první práce s kváskem, tak jsem velmi zvědavá :D
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit