Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Koláč z amasaké
Autor: babida
Datum: 09.05.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Hotové amasaké přecedíme přes sítko, lehce vymačkáme. Do zbylé husté hmoty přidáme špald. mouku, pr. do pečiva, trochu tuku (např. Provamel). Těsto by mělo být vláčné, aby se jím snadno namočenou rukou vyplnila vymazaná a vysypaná koláčová forma. Těsto potřeme zavařeninou (já měla jablečnomrkvovou),poházíme ovocem (např.mraž.rybíz) a hustě posypeme kokosem.

Na to nastrouháme tak dvoucentimetr. vrstvu jablíček, posypeme skořicí a pokapeme amasakovým mlékem. Nemám žádný poměr ani váhu kolik čeho. Dělala jsem to od oka a docela to vyšlo.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

15.02.2016
leusa
Pravděpodobně jsem měla mnohem větší množství amasaké, jelikož mi těsto vyšlo na hodne vysokou vrstvu. Taky asi mohlo být i hustší, Prostě vůbec se neupeklo, a to bylo v troubě skoro 45 min... Jen malinko po obvodu formy, ale jinak je to vlastně amasaké krém s ovocem navrchu ;-) máme to sice na lzicku spíš nez na vidličku, nicméně vynikající. Příště uberu množství amasaké a bude to myslím akorát. Skvělý recept, jen jsem nedohadla poměry... Přesto chuťově úžasné :-)
15.02.2016
leusa
Vypada úžasně a už tady voní, tak jsem zvědavá, jak dlouho odoláme :-) Vysledek hned přidám do komentářů...
30.03.2015
monchi
TIP pro BEZLEPKOVÉ těsto: Řídké amasaké jsem zahustila pohankovou krupicí a lžicí lupinové mouky na hustou kaši. Do těsta jsem dále přidala opražené mleté vlašáky a trochu pomletých rozinek, žádný prdopeč ani tuk. Místo marmelády jsem použila domácí zavařené borůvky, pak kokos, jablka a amasaké mléko, jak je uvedeno v receptu. Výsledek byl vynikající!
18.03.2014
petra k.
výborný koláč, použila jsem ingredience dle původního receptu s tím, že amasaké bylo jáhlové, ovoce - borůvky, tuk - kokosový olej .... jen pr. do pečiva mi přišel zbytečný, protože to stejně nenabylo :) .... děkuji babido !
23.02.2013
labarunka
Jsem v zacatcich MB, delala jsem sve prvni amasake-z krup a jahel, myslim ze se povedlo, po fermentaci jsem ho jeste rozmixovala, kvuli tem kroupam a pekla jsem z nej tento kolac, necedila jsem ho, bylo dost huste, jen pridala od oka mouku, misto ovoce hrozinky a mnaam :-), prekvapilo me to testo z amasake, je vyborne.
31.01.2011
maruska
Koláč byl prostě vynikající - jablka a kokosová posypka s myšutkou, mnamka:-)
24.04.2010
Berenika
Tak jsem si s pečením nakonec poradila a koláč byl vynikající. Neměla jsem ovoce, tak jsem ho potřela rybízovkou a dala jen jablka. Ještě vychytám pár much a bude jedna báseň!
18.04.2010
Nufka
Výborný koláč, lepší jsem nejedla, úplně jsem hřešila a snědla víc, než je zdrávo:-) Dávám hlas.
12.04.2010
anonym
normálně v troubě?
11.04.2010
Berenika
A jakpak že se to peče? :)
21.05.2008
lety
Ten koláč vypadá naprosto úžasně, my máme zakázané míchání ovoce a obilovin kvůli kvasinkám, a musím říct, že mě to úžasně mrzí, protože na něco takového bych měla velikou chuť. No, snad se k tomu taky dopracujeme. Zatím jen závidím.
19.05.2008
anonym
A to polití koláče svrchu amasakovým mlékem fakt nemá chybu!
19.05.2008
anonym
Jo, jo já ho taktéž nedávno zkoušela. Jen je třeba to těsto udělat opravdu vláčné, jakoby hustější kaše. Já ho pořád zahušťovala moukou a nakonec bylo dost tuhé. Babida ho měla lepší :-)
19.05.2008
Rege
Koláč je výborný, do těsta jsem si přidala ořechy a navrch dala jen švestky (ve vl.šťávě).
12.05.2008
anonym
Tento koláč u babidy byl skutečně vynikající!
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit