Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Marlenka
Autor: Beruška
Datum: 28.12.2011
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Z 450 g hladké špaldové CZ mouky, sladu (dle chuti),50 g tuku, 1 lžičky vinného kamene, 1 lžičky perníkového koření a vody vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na 4 díly, vyválíme na plech a pečeme 8 minut. Horké ořežeme na požadovaný tvar. Slepíme krémem z provamelu, rýžové kaše a sladu.

Krém jsem rozdělila na 2 díly, do druhého jsem vmíchala lžíci kakaa. Slepené je to střídavě oběma krémy, nahoře je posyp z rozdrcených odkrojených částí těsta a ořechů.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

26.08.2014
ksenia
Netušila jsem, že udělám skoro originál k nepoznání!!! Sice byl méně sladký, ale mně to vůbec nevadilo :) Krém jsem dělala z vlastního amasaké z bílé rýže s rozemletými praženými oříšky, zahuštěný vanilkovým pudinkem + něco Alsanu. Pláty jsem pokapala rumem a mezi krémy jsem ještě sypala rozemleté oříšky. Škoda, že zůstal po návštěvě jenom malý kousek..Fakt luxusní!
30.01.2014
Beruška
Ano, pochopila jsi to správně - je to babračka, ale výsledek stojí za to.
29.01.2014
Paní Dýně
Ano, bude to zřejmě tak.
17.01.2014
leusa
Rozumím tomu tedy správně, že potrebuji upect 4 plechy vždy s jedním plátem těsta? A po upečení všech čtyř slepuji jednotlive vrstvy pomoci krému? Díky předem za upřesnění, z popisu to není úplně jasné :-)
18.03.2013
Paní Dýně
Bohužel jsem do těsta dala moc vody (500g mouky, 50g tuku, 1lž V.k., koření, 100g kukuřičného sladu a 3dcl vody - příště dám 2dcl). Těsto jsem musela na plech roztírat stěrkou... :-) Ale i tak moc chutnalo. Krém jsem dělala z oves. mléka, kuk. mouky, ořech. másla a alsanu - mňamka!
15.03.2013
Beruška
Je to do náplně, takže něco s nevýraznou pachutí - ten blesk neznám. Nejchutnější by bylo asi máslo...
14.03.2013
superhrn
Nemůžu sehnat Provamel tuk.Čím ho nahradit? Mám tu tuk Blesk (Palmový).
21.02.2013
veverunka
Vyzkoušela jsem jí a jsem nadšená:o) je rychlá, těsto podle níže uvedených poměrů krásné a moc dobře se s ním pracovalo. Trošku se mi nepovedl krém, ale i tak byla vynikající. Vřele doporučuji a dávám hlas.
26.01.2013
ha.jaja
Dnes jsem marlenku dělala, nebylo to ani tak složité, jak jsem se domnívala, zvládla jsem společně s přípravou oběda. Příště použiju trochu více sladu, napoprvé od oka jsem to moc netrefila, ale přelili jsme si na talířku javorovým sirupem... Díky za recept, určitě doporučím ostatním!
30.04.2012
lulu
Delala jsem o vikendu k manzelovym narozeninam a dopadl skvele! Trosku jsem si recept upravila (z 50 g tuku a 450 g mouky plus k tomu od oka sladenky proste testo udelat neslo!), ale vetsine nemakrousu moc chutnal! Dokonce si i pridavali i kdyz museli docukrovat cukrenkou :D
03.02.2012
Beruška
Dnes jsem ji opět pekla a měřila vodu - asi tak 1,7 dl. Provamel tuk - krabička 250 g za cca 50 Kč. Na krém uvařím kaši z bílé rýže, sojového mléka a obilného sirupu, rozmixuji s cca 100 g provamelu. 2 pláty potřu tímto bílým krémem, do zbytku vmíchám ořechy a kakao a potřu zbylé pláty. Skládám odspodu hnědý - bílý - hnědý - bílý a ten posypu v nožovém mixeru rozmixovanými odřezky těsta a ořechy s kakaem. Místo kakaa lze dát všude karob, ale připadá mi, že to energeticky vyjde nastejno a kakao mi více chutná.
02.02.2012
ajka
beruška: To vypadá opravdu lákavě, mmm! Můžu se jen zeptat... Co myslíš tím provamel - smetanu nebo jogurt? A ten krém děláš jak? Dáš do misky provamel, uvařenou rýži natural, slad a ořechy a vše to rozmixuješ do hladka a do druhé části krému dáš kakao? A do té posypky úplně nahoru dáváš i kakao, yannoh nebo karob (s těmi rozdrcenými ořechy a kousky těsta)? Děkuji moc za odpověď, přemýšlím, že se do ní brzy pustím.. :-) A ta posypka nahoře z odkrojených částí těsta a ořechů (btw. není v ní kakao? vypadá tak kakaově) je nějak rozdrcena mixérem nebo jak? Děkuji! Přemýšlím, že bych tuto Marlenku zkusila :-)
08.01.2012
Beruška
Těsto vyválet asi tak na tl.3 mm. Pokud dáte uvedené množství surovin, tak z každého z dílů lze vyválet placku skoro na celý velký plech. Množství vody jsem neměřila, to až ji budu péct příště. Do začátku dejte méně a přidávejte po troškách. Výsledné musí mít hustotu asi jako plastelina. Ořechy se přidávají až do nádivky a na posyp. Asi tak 1 hrnek.
08.01.2012
Lunitare
Já bych se připtal, kolik těch ořechů a vody? Aspoň přibližně. A ty se zapracují asi do těsta?
06.01.2012
lucecitka
Chtěla bych se zeptat, jak má být vyválené těsto silné před pečením? Díky
03.01.2012
anonym
No vypadá nádherně, od běžné cukrové Marlenky k nerozenání.... :-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit