Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Lahodný obilný čaj
Hodnocení:
Recept č. 98, Chod: Nápoj, Autor: antelao, 22.11.2007 (6 hlasů)
Ingredience:
kroupy ječné, rýže natural
Lahodný obilný čaj
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Kroupy nebo rýži propláchneme vodou a na sucho opražíme do zlatova. Hrst takto upraveného obilí vaříme asi v litru vody zhruba deset minut. Čaj je lahodný sám o sobě, ale lze ho dosladit obilným sladem nebo sirupem.
Poznámky autora:
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
Marketa, 04.04.2008
Mám dotaz, lze obilí po vyvaření ještě nějak použít? Popř. vyvařit víckrát?
ro.le, 06.04.2008
Já zrníčka vyvařuji jen jednou a pak je buď sním zároveň s čajem nebo je dám do polévky, kaše apod.
Marketa, 08.09.2008
Je opravdu moc dobrý a má uvolňující účinek. Beru si ho do práce jako koncentrát a pak jen zaliju horkou vodou a dochutím pár kapkami citronové šťávy.
ha.jaja, 06.05.2011
Vařím jen z opražených krup, čaj je výborný, chutná i dětem (1,5 roku) a navíc má krásnou růžovou barvu a voní. Kroupy lze vyvařit až 3x, jen je potřeba prodloužit dobu varu. Po vyvaření se můžou sníst. Já je ale vyvařuju 3x a pak už nepoužívám. Má mít velmi osvěžující účinek.
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz