Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 kapustovo-jáhlové placky s petrželkou
Hodnocení:
Recept č. 979, Chod: Svačina, večeře, Autor: veerees, 18.08.2011 (4 hlasy)
Ingredience:
jáhly, kapusta, cibule, česnek
kapustovo-jáhlové placky s petrželkou
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Kapustu jsem podusila v troše vody, přidala jemně nakrájenou cibuli, pak zbytek jahel z ranní kaše, sůl, koření (dobromysl, česnek) a zelenou petrželku, nakonec zahustila namočenými vločkami, upekla bez tuku v troubě a hotové pokapala shoyu v rozprašovači.
Poznámky autora:
příloha: kondiment z pečené petržele(viz Lužná: Nedělní vaření), řepa vařená ve vodě s jablečným koncentrátem a pickles z daikonu
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
akdarmu, 10.08.2013
placky moc dobré,jedl i můj syn masožravec :-)
zelvicka., 23.02.2015
výborné, jedla celá rodina a to je co říct, přidala jsem kukuřičnou strouhanku a pekla na koláčové formě
Sona, 05.05.2016
Lze obilne placky konzumovat i po vychladnuti, kdyz obsahuji zeleninu? Doporucejete uchovavat placky v lecnicce nebo to neni nutne? Dekuji
Paní Dýně, 26.05.2016
Samozřejmě je můžete jíst i později, je to ideální na svačinu nebo když se někam jede na výlet. Uchovala bych je v lednici. Když občas sníte zeleninu, která není čerstvá, tak se vám rozhodně nic nestane, můžete to dohnat čerstvou nebo čerstvě vařenou zeleninkou. Přece není reálné, abyste si x krát denně vařila čerstvé jídlo, když chcete normálně žít, chodit do práce apod.
monchi, 03.06.2017
Zahustila jsem moukou z červené čočky a pro jistotu jsem přidala ještě jedno domácí vajíčko. Okořenila jsem čerstvou saturejkou a kurkumou. Pekla jsem je na lívanečníku s trochou oleje. Celá rodinka si moc pochutnala :-)
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz