Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Pohankovo-datlovo-mandlový koláč
Autor: teena
Datum: 07.04.2011
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
250g vypeckovaných datlí, 100ml jablečného moštu, 3PL datlového sirupu, 100ml oleje, 100g pohankové mouky, 2ČL kypřícího prášku, 100g mletých mandlí nebo lískových oříšků, 1ČL skořice. Postup: 100g datlí povařit v moštu 10min na mírném ohni, přidat sirup, olej - vše rozmixovat.

V druhé míse smíchat mouku, mleté oříšky, zbytek pokrájených datlí, skořici a kypřící prášek. Přidat mokrou směs, promíchat, péct na 160 st. cca 25min. Recept je z Bioabecedáře Hanky Zemanové, dělala jsem ho spíš ve formě dortu na oslavu, a byl na mě až moc sladký, zato zbytku neMB rodině hodně chutnal (kvůli nim ta čokoládová poleva, jinak není vůbec potřeba)
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

16.06.2015
leusa
Teeno, je to uvedené množství spíš do formy nebo na plech. Na plech by to chtělo asi raději přidat, že? Předem dík :-)
24.04.2014
anoette
Také asi uberu datle a přidám karobovou polevu :-) Děkuji
03.02.2012
dota.k
...je opravdu výborný i bez čokolády :o)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit