Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Zákusek z fazolí adzuki
Hodnocení:
Recept č. 92, Chod: Dezert, Autor: ro.le, 22.11.2007 (9 hlasů)
Ingredience:
fazole azuki, řasa kombu, jablka, ořechy, mandle, kokos
Zákusek z fazolí adzuki
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Fazole adzuki doměkka uvaříme s řasou kombu. Z jablek odstraníme jádřince, nakrájíme na čtvrtky, poklademe na plech, posypeme pár zrníčky soli a v troubě pečeme do změknutí. Pečená jablka a uvařené fazole společně propasírujeme. Podáváme jako pyré posypané oříšky nebo směs zahustíme mletými semínky nebo oříšky a servírujeme jako kuličky. Výsledný dezert vás mile překvapí svojí lahodnou chutí :-)
Poznámky autora:
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
aknela75, 09.12.2007
To vypadá dobře, mám chuť to zkusit. Jen musím ještě koupit pasírovač. Přes síto je pasírování děsný.
ro.le, 09.12.2007
Myslím, že v tomto případě to můžeš i rozmixovat. Je to snadnější a výsledný efekt stejný :-)
stevey, 21.01.2008
Výsledná chuť mě opravdu mile překvapila, ale asi jsem dala hodne jablek a tak to byla spis konzistenci i chuti takova "přesnídávka", servirovala jsem to k odpoledni svačince s praženou slunečnicí a bylo to výborné.
Marketa, 21.11.2008
Já jsem jablíčka uvařila v jablečném moštu (nechtělo se mi rozpalovat troubu) a na závěr vše rozmixovala. Byl to výborné :-)
Marketa, 21.11.2008
Můj přítel to považoval za jahodový dezert :-)
monchi, 16.01.2009
Chystám se tento recept vyzkoušet, ale zajímalo by mne, jaké množství resp. poměr surovin, tj. adzuki, jablka, kombu mám použít.
ro.le, 16.01.2009
To záleží jen na tobě, výsledná chuť bude pokaždé trošku jiná. Já bych dala na hrnek uvařených fazolí (do vaření cca 3cm kousek kombu) tak tři jablka. Vyzkoušej :-)
monchi, 11.03.2009
Dnes jsem pro změnu uvařené fazole rozmixovala s domácím protlakem z jablek, rybízu a josty a směs jsem zahustila mletými lísk. oříšky a mandlemi- vzhled opravdu jako "jahodová" přesnídávka a chuť příjemně oříškovo-ovocná :-) Díky za vynikající recept!
vendy, 18.03.2009
Moc dobrý dezert, jen nikdo z rodiny nebyl schopný poznat z čeho vlastně je :-)Dávám hlas !
ibernie, 11.09.2010
Výborné, dělala jsem již podruhé. Mám z toho vždy přesnídávku. Koule ani náhodou. Ale nevadí, i tak to chutná. A to kdyby moji vybíraví "plodi" věděli, že to je z fazolí!!!
zilvar, 07.09.2011
kase dobra, nicmene at zahustuji jak zahustuji, porad je to do kulicek neformovatelna zalezitost. to uz jsem dala jeden balik mandli a jeden balik vlaskych orechu. zkusim to dat na chvili do lednice, jelikoz uz zadny jiny orisky nemam....
stirinka, 07.09.2011
Vyzkoušela jsem, teď se chladí a zřejmě bude snědeno k snídani :D. Jen jsem zatím nedosáhla konzistence, jakou jsem si představovala...mixovala jsem tyčovým mixerem v nádobce, příště zapojím silnější "techniku", ale jinak super recept!
veracer, 21.10.2011
Výborný dezert. Náš favorit. Teď jako těhu takové mlsání opravdu oceňuji. :-).
midsummer, 24.10.2011
Výborné - lahodná chuť. Taky jsem to rozmixovala tyčovým mixérem.
smaj.lik, 16.12.2012
Kuličky se povedly a jsou opravdu vynikající. Zkusila jsem obalit v kokosu a jiné v karobu a ty opravdu nemají chybu. Jsem zvědavá co na to ostatní neMB.
cacomiri, 26.03.2013
Skvely dezertik, chuti vsetkym
leusa, 28.05.2014
Taktéž se přidávám s chvalou ;-) jen jsem měla fazole uvarené s kaštany a susenymi merunkami jako základ, asi bylo těch fazolí i kastanu příliš, tak to mělo takovou surovou (spíše fazolovou) chuť - vic jako pomazánka nez pyré či krém ;-( naštěstí jsem vyhledala tenhle recept a přidala jsem pro změnu jablečno-Hrušková povidla a nasekané mandle a výsledná chuť konečně vynikající ;-) navrch něčím zítra ozdobime a dáme si ke svacince...
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz