Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Kváskový knedlík a lahodná kapusta
Autor: babida
Datum: 07.10.2009
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Část uvařené pšenice a kamutu (1:1) umeleme, část necháme vcelku. Přidáme cz pšen. mouku, kvásek, sůl a dobře proděláme na tuhé těsto. Necháme kynout alespoň 3-4 hod. Pokud těsto zehřídne, zapracujeme ještě trochu mouky. Vytvarujeme knedlík a vaříme v ubrousku na páře cca 1 hod.

Lahodná kapusta - omáčka - na oleji zapěníme 2 větší cibule, můžeme přidat cuketu, ale hlavně pokrájenou kapustu. Já jsem použila listovou (krmná kapusta), přidáme sůl a koření maha. Dusíme doměkka, pak ještě dochutíme umeoctem, příp. lehce zahustíme rýžovou moukou a zjemníme tohunézou. Talíř dplněn ofritovaným tofu a pikles.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

24.06.2015
leusa
Vynikající omáčka, moc jsme si pochutnali. Dávám hlas. S čerstvě nasbiranou cuketkou že zahradky a místo tofunezy to zjemnila soj.smetana.
15.10.2009
babida
Pokusím se, ale já to neměřím. Vše dělám většínou od oka. Dva hrnky pomletého obilí, 1/2 hrnku celého, 4 - 5 lžic kvásku (ten jsem rozmíchala večer v trošce vody a přidala dvě lžíce mouky), mouky tolik, aby to bylo dost tuhé.
13.10.2009
monchi
Knedlík: Bylo by možné uvést alespoň přibližná množství surovin, zejména pak co se kvásku týče? Děkuji.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit