Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Kváskové koláčky
Hodnocení:
Recept č. 717, Chod: Dezert, Autor: komár, 11.08.2009 (3 hlasy)
Ingredience:
kvásek, mouka špaldová, mouka sójová, mouka kukuřičná, sirup obilný, mléko obilné / sójové, škrob kukuřičný, šťáva jablečná koncentrovaná, povidla bez cukru
Kváskové koláčky
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Zaděláme těsto z kvásku,asi 200g špaldové,50g kukuřičné, 30g sojové mouky,4 lžic oleje (sezamový),rýžového sirupu a ovesného mléka. Necháme vykynout,pak klademe na plech s peč.papírem drobnější koláčky s důlkem vprostřed,potřeme je jabl.koncentrátem rozmíchaným se skořicí a upečeme.
Poznámky autora:
Hotové je naplníme např.povidly bez cukru apod. nebo třeba polevou z trochy ovesného mléka,koncentrátu a maizeny nebo polevou ze sladěnky,kterou napěníme na oleji a zahustíme maizenou.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
gore.m, 07.03.2010
Koláčky jsou moc dobré, nevím proč, ale čekal jsem, že budou chutnat jako koblihy co se prodávájí ve zdravce v Brně( http://prirodni-pecivo.ic.cz/index.php5?show=produkty ) :-)) Jsou dost blízko a jsou dobré.
mihni, 10.08.2010
Chtěla bych je vyzkoušet, jen si nevím rady s tím kynutím, chleba nechávám celou noc, jak je to v případě koláčků? Dále nevím jestli mám nechat kynout těsto vcelku nebo už hotové koláčky? Děkuji za rady.
ro.le, 11.08.2010
Kynout rozhodně kratší dobu, aby to nebylo kyselé. Tak 2-4hod těsto, koláčky jen krátce (než je nazdobíš a zahřeješ troubu)
venisy, 09.02.2014
Poraďte, prosím... :-) Jaký rozdíl je mezi žitným a pšeničným kváskem? Někde jsem vyčetla, že v kyselosti. Mám žitný na dělaní chleba a chtěla bych zkusit i ho použít na sladko, třeba na tyto krásně vypadající koláčky. A je kyselost kvásku dána i tím, jak dlouho ho nechám kynout?
Paní Dýně, 11.02.2014
Já mám doma jen žitný a dělám kvásková jídla na slano i na sladko. Stačí vzít lžičku žitného kvásku a dále s ním pracovat s pšeničnou moukou...
Venisy, 11.02.2014
Paní Dýně, děkuji za odpověď! Je moc milé, jak rychle na dotazy reagujete. A že to není poprvé, co mi radíte... Koláčky už jsou v troubě a nááááádherně voní. Už se na ně těším! Děkuji za úžasné stránky!
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz