Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Fritovaná cuketa v pivním těstíčku
Autor: monchi
Datum: 29.07.2009
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Jahelná kaše (uvařit jáhly ve větším množství vody, rozmix. s trochou kuk. nápoje instant, vmíchat zel. petrželku). Těstíčko (na 8 plátků cukety): smíchat 4PL hl. kuk. mouky, 1PL mišutky, 1PL špald. mouky, šp. Würzlu, 100 ml piva. Obalit cukety v těstíčku a fritovat (tj. tempura), polož. na ubrousek a zastřík. shoyu.

Tip: cuketa nešla obalit z obou stran, tak jsem jí z těstíčka udělala čepici a vhodila ji do oleje neobal. stranou dolů ;-)
Omáčka: orest. cibuli, přidat červ. čočku, mrkev, kousek červ. řepy, bobk. list, nové koř., vodu a vařit asi 15 min. Ochutit umeoctem+saturejka. Kondim.: daikon zakap. tamari (lepší strávení fritovaného). Okurk. salát (šp. soli, jabl. ocet, tofunéza, pažitka); polníček.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

30.11.2014
lidanova
Těstíčko jsem dělala jen obyčejné ze špaldové mouky a kurkumy a výsledek též dobrý. Omáčka skvělá. Moc jsem si pochutnala.
03.11.2013
zelvicka.
Super, velmi chutnalo i návštěvě až mi skoro cuketa nezbyla :) čočku jsem nemixovala a velmi mi chutnala, takto upravenou ji budu dělat častěji.
09.05.2012
petrulinka
Moje nejoblíbenější jídlo. Já cuketu obaluju v těstíčku z vody a žitné mouky, jde to skvěle a po usmažení je těstíčko krásně křupavé. Do těstíčka přidávám trošku tamari. A k tomu ta jahelná kaše a ta skvělá omáčka. Super!
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit