Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Jáhlové meruňkové knedlíky
Autor: Vendy
Datum: 22.07.2009
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
ovoce čerstvé
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Uvaříme jáhly, necháme je lehce vychladnout a pak k nim přidáme najemno nastrouhanou a vymačkanou mrkev(přibližně stejné množství jako jahel), zahustíme špaldovou moukou, aby vzniklo kompaktní těsto (podobné bramborovému). Vytváříme knedlíky, které plníme meruňkou nebo švestkou, vyříme asi 5 minut, prostě až vyplavou.

Hotové knedlíky můžeme posypat ovesným mlékem nebo oříšky, případně polít troškou sladěnky.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

04.07.2015
luciruzi
Vřele doporučuji - sice jsem měla těsto půl nPŮL jáhly a rýži, ale byly moc dobré. Nerozvařily se.
27.07.2011
ema.ba
No páni, dobré, dobré :-) bříško je velmi spokojeno. Jen jsem si je mohla nechat chvilku déle vařit, meruňky by to snesly, příště se polepším.
24.07.2009
Vendy
Já jsem dělala knedlíky meruňkové i švestkové, obojí nám moc chutnaly :-)
23.07.2009
xylda
Mohu jen doporučit....
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit