Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Čočkové koule s tempehem-co dům dal:-)
Autor: komár
Datum: 09.07.2009
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Uvaříme čočku,ječmen doměkka,vychladlé smícháme a umixujeme na mazlavou kaši.Přidáme napařený celer,tempeh(uzený/marinovaný/smažený-jak je libo)a opět mixujeme dohladka.Ochutíme shoyu a např.česnekem - co máme rádi,zamícháme.Rukama tvoříme větší koule,které obalujeme v mletých ječných vločkách.

Můžeme upéct v troubě nebo udělat na pánvi.Podáváme např.ozdobené pažitkou,petrželkou,s tofunézou a pickles.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

28.11.2015
luciruzi
I když jsem směs zahustila poh.moukou a trochou škrobu, následně obalila v kuk. strouhance, karboše se v oleji rozvářely. Nakonec jsem ještě více zahustila hraškou a obalovala v dvojobalu. Hraška s vodou místo vajíčka a pak ve strouhance. Pro děti slané akorát, ale pro mě a manžela trochu méně. A příště nebudu opatrná ani s kořením. Jinak zaslouží 1*
13.07.2009
komár
To jsem ráda,že to mělo úspěch!!Jo,a fotka taky super!!
12.07.2009
anonym
Připojuji fotku od Monchi.
12.07.2009
monchi
Ochutila jsem jako klasické karbanátky - trochu česneku, cibule, majoránka a shoyu. Směs byla dost řídká, tak jsem ji zahustila mišutkou + poh. krupicí (1:1). Známí si mysleli, že jsou to klasické masové karboše! Měli úspěch ;-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit