Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Jahelné placky
Autor: Diddlle
Datum: 16.06.2009
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
cibule
krupice pšeničná
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Na oleji orestujte cibulku a mrkev, obojí nakrájené na velmi drobné kostičky. Zchladlé jáhly smíchejte se špaldovou krupicí, 2PL oleje, muškátovým oříškem, solí, orestovanou zeleninou a nasekanými bylinkami. Vypracujte hodně tuhé těsto. Z těsta můžete tvarovat placičky a pak je z obou stran dozlatova osmažte v olivovém oleji.


Jáhly, 1–2 PL olivového oleje + větší množství na smažení, 1 cibule, 1 mrkev, špaldové krupice, 2 L mletého muškátového oříšku, sol, petrželka, pažitka, nasekané mladé lístky pampelišky
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

31.08.2016
wallen
Jsou skvělé... dělala jsem trošku jinak (z jahel a quinoi jako základ), mrkví a pórkem, pažitkou a pekla jsem v troubě. Báječně jsme si pochutnali. Díky za inspiraci.
19.03.2013
sherane
Zdravím, výborné placky. Jen jsem místo krupice dala kukuřičnou strouhanku, ale tak max 1 lžíci, bezvadně se to slepilo :) a místo pampelišek různé bylinky a vločky řasy. Mňaaaam. Doporučuji!
12.07.2009
Ondrej
Moc jsem si pochutnal. Použil jsem část jahel, které jsem měl na kvašené těsto, malé placky z lehka osmažil a k tomu si dal hromadu kvašeného zelí. A ta osmažená cibule s mrkví (nastrouhal jsem ji) hezky provoněla kuchyň. :-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit