Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Nudle se zelím
Autor: monchi
Datum: 10.06.2009
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
zelí hlávkové
tempeh
cibule
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Na oleji orestujeme cibuli se solí, koření (bobk. list, kmín/koriandr) a kostičky uzeného tofu/tempehu, přidáme nakrouhané bílé zelí, podlijeme vodou (trochu), jabl. octem a umeoctem a dusíme doměkka. Uvařené zelí smícháme s uvařenými těstovinami (zde celozrnné žitné), posypeme lněným semínkem a podáváme.

Tento recept je MB obdoba jídla, které nám vařila máma v mých dětských letech. Dostalo přezdívku jídlo chudých a jeho nedílnou součástí byl špek (místo dnešního tofu) a doma vyrobené vaječné fleky (tzn. těstoviny). Ještě lépe chutná tento pokrm druhý den, když se pěkně proleží... ;-)
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

22.10.2010
xylda
Super receptík, udělala jsem nám k tomu strouhanou mrkvičku se sladem s citronem. Mlask!
03.08.2010
ibernie
Ahoj, moc zdravím a sděluji:toto jídlo bylo první, které jsem zkusila po objevení těchto úžasných stránek. Jsem nemakrobiotik, snažící se mé rodince co nejčastěji vpašovat do jídelníčku něco zdravého. A tyhle nudle jsou povedené-rychlé, snadné chutné-prostě za 1. Zkouším dál!!!
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit