Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Velikonoční zajíc nebo mazanec
Hodnocení:
Recept č. 674, Chod: Dezert, Autor: stevey, 07.06.2009 (1 hlas)
Ingredience:
rozinky, kvásek, mandle, mouka kukuřičná, mouka pšeničná, tofunéza, slad obilný, mléko obilné / sójové
Velikonoční zajíc nebo mazanec
Postup přípravy / Složení MB talíře:
150 g kukuřičné polohrubé mouky, 350 g celozrnné pšeničné m., sůl, 100 g tuku alsan, 150 g sladěnky nebo lépe pšeničný slad, 100 g tofunézy, rozinky, mandle, biovanilka, citr. kůra, 150 ml obilného mléka, kvásek nebo vinný kámen (celý sáček). Tuk jsem mixovala se sladem a pak zadělala vin. kamenem těsto jako na chléb a nechala stát ještě asi 1/2 h a péci 3/4 h mírně.
Poznámky autora:
Pokud se zadělává kváskem, tak ho dát až nakonec. Recept je z kurzu p. Terešové
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
ro.le, 07.06.2009
Stevey, myslíš smíchat všechny ingredience a až pak ten kvásek? A dát péct bez nakynutí - jen tu 1/2hod?
stevey, 08.06.2009
s kváskem nechat kynout 4 - 6 hodin. Ta půlhodina je s tím vinným kamenem. Tak jsem to dělala já. V poznámkách jsem měla kvásek až nakonec pokud pečeme mazanec, ale už nevím proč. Mléko přidávat postupně a taky až ke konci. Omlouvám se za pozdní přidání receptu, ale dříve jsem fotky nestahovala.
Sunny, 27.04.2011
Mazanec byl výborný. Suroviny jsem dala podle receptu, jen jsem neměla vanilku. Použila jsem kypřící prášek bez fosfátů (podle návodu na obalu - půl sáčku na půl kila mouky) a pekla něco přes hodinu. Příště možná nechám o něco kratší dobu, aby byl mazanec "mokřejší". Ale i tak - mňam!
kokinka, 26.03.2014
Dobry den, kdyz nemam formu, muzu z toho udelat jen mazanec a pritom pouzit vinny kamen?
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz