Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Koprovka z cukety
Hodnocení:
Recept č. 667, Chod: Hlavní jídlo, Autor: monchi, 27.05.2009 (13 hlasů)
Ingredience:
kopr, cuketa, celer, ředkev bílá (daikon), umeocet, tofunéza, brokolice
Koprovka z cukety
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Zpěníme cibuli se solí, přidáme nakráj. cuketu, kousek celeru a daikonu, nové koření (není nutné), zalijeme vodou a dusíme doměkka. Rozmixujeme (bez koření!), přidáme nakrájený kopr, ochutíme umeoctem a zjemníme tofunézou/tat. omáčkou (Sunfood). Příloha: napařený jáhlový knedlík a tofu karbanátky (obojí Sunfood) + brokolice. Lisovaný salát.
Poznámky autora:
Jsem sice zastáncem čerstvého domácího vaření, ale jednou za čas, když je člověk v časovém presu, tak snad kupované hotové výrobky (hlavně Sunfood) zas tolik nevadí ;-)
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
Olga, 04.06.2009
Teda Monchi.... klobouk dolů, tato kombinace by mě nikdy nenapadla a možná o to více mě lákala vyzkoušet. Naprostá bomba...super fantastická chuť. Konečně jsem našla recept, jak uvařit zdravou a výbornou omáčku, která nepatří mezi ty klasické, tučné, smetanové. Doporučuji.
monchi, 04.06.2009
Olgo, jsem moc ráda, že ti chutná, já ji také zbožňuji. Pošleš, prosím, hodnocení receptu? ;-)
Beruška, 05.06.2009
Toto je má oblíbená omáčka, dávám do ní navíc list zelí (bílého nebo čínského), zdá se mi, že ji to trochu ještě odlehčí.
monchi, 05.06.2009
Beruško, vím. Tvůj "Koprát" byl také základní inspirací pro vytvoření tohoto receptu. Řekla jsem si, že z té cukety zkusím něco podobného a výsledek je zde ;-)
Stela, 09.12.2009
Koprovka-úúžasnáá!!
leigh-cher, 12.12.2009
moc a moc chutný recept - vždycky, když řeknu, že bude koprovka, tak se mému nemakro příteli klepou ouška nadšením. klobouk dolů :)
Vendy, 14.12.2009
Já používám nejčastěji jako základ pro koprovku pastiňák, tentokrát jsem se inspirovala receptem a na koprovku padla má poslední cuketa za zahrádky, chuťově byla omáčka zase trošku jiná a rodině moc chutnala :-).
Ivik, 30.03.2011
Vynikající koprovka, přítel se jen oblizoval:-) U varianty ze zelí mi trochu vadilo, že pořád měla takový ten zelný pach. Tahle je k nerozeznání od klasické:-)
kaminek, 12.08.2011
Výborná koprovka! :-).. dělám ji také z cibule, kousku celeru nebo petržele a základu, cukety nebo kedlubny..když přidám místo celeru kousek květáku, omáčka je bělejší a krémovější.. místo tofunézy poučívám rýžovou smetanu, ale není podmínkou :-) knedlíčky dělám z ječných krup a polenty
Petka, 16.08.2011
Dneska jsme si na ni ochutnali stejne jako na koprovce od maminky:) Je to vyborna kombinace, chuti k nerozeznani od klasicke smetanove s jiskou...na zjemneni jsem ale pouzila trochu smetany.. Jak delate kroupovo polentove knedlicky? diky
Kaminek, 18.09.2011
Ahoj Peťko, kroupovo-polentové knedlíčky dělám z uvařených krup, pak k nim jen přidám polentu s vodou a povařím do zhoustnutí, osolím, občas přidm trochu kurkumy a aby těsto nelepilo a šlo koulet, trochu kukuřičné mouky. Knedlíčky pak vyvaluju a obaluju v kukuřičné mouce. Vařím ve slané vodě do vyplavání (ale vyndat raději hned, rády se brzy rozváří). Jinak lze to i z jiných konbinací, třeba jáhelno-polentové. :-)
Klayog, 17.10.2011
Neskutečná. Dlouho jsem na ni měla zálusk a po dnešním velice zdařilém pokusu lituji, že jsem otálela takovou dobu. :-)
midsummer, 20.10.2011
Včera jsem dělala poprvé. K tomu zeleninové karbanátky a polentu. Je naprosto vynikající a rozhodně se okamžitě zařadila mezi má nejoblíbenější jídla.
Petra K., 10.02.2014
První zdravou koprovku jsem dělala z pastiňáku, ale ta mé 4-leté dceři moc nejela :( Cuketová s celerem a ředkvi vodnici (daikon jsem neměla) z jejího talíře zmizla hned :) Před mixováním jsem přidala dvě nakládané okurky a ochutila nálevem z okurem
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz