Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Černá rýže nasladko
Autor: monchi
Datum: 03.05.2009
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Na oleji orest. fazol. lusky a hrášek (nejl. z čerstvých lusků), podlijeme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme uvař. černou rýži a zakápneme tamari a mirinem. Sladká omáčka: Orest. cibuli s mrkví a šp. soli, zalij. zel.vývarem/vodou a dusíme cca. 15 min. Rozmixujeme dohladka, dochutíme umeoctem a lžící tofunézy. Talíř je doplněn čerstvou rukolou a ředvičkou (marin. v jabl. octu + umeoctu).

Černá rýže Piemont: Tento druh je původem z Číny. Díky své zvláštnosti byla dříve určena výhradně císařům. Vyznačuje se sytě černou barvou a oříškovou, lehce nasládlou chutí. Jedná se o vzácnou delikatesu, která v ČR není běžně k dostání (já ji v bio kvalitě zakoupila v Německu). Co je vzácné, je i drahé, ale slavnostně stojí zato ji vyzkoušet!
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

03.05.2009
monchi
Když můj přítel vylíže talíř, tak to znamená, že mu mooooc chutnalo. Ústní pochvala však také nechyběla :-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit