Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Velikonoční beránek z kvásku
Hodnocení: nehodnoceno
Recept č. 628, Chod: Dezert, Autor: Dei, 18.04.2009
Ingredience:
mouka pšeničná, mouka kukuřičná, rozinky, mandle, kvásek, semínka slunečnicová, kokos, mirin, sirup obilný, ovoce sušené, citron
Velikonoční beránek z kvásku
Postup přípravy / Složení MB talíře:
4 hr mouky (pšeničná celozrnná, bílá, kukuřičná 2:1:1) rozinky, sušené meruňky, naložené přes noc v mirinu nebo v jablečné šťávě (fíky, datle), slunečnicová semínka, svlečené a nasekané mandle, kokos, hr pšeničného kvásku, citronová kůra, špetka soli, voda (rýžové mléko), rýžový sirup (dle chuti, stačí málo)
Poznámky autora:
Vypracovat vláčné těsto, ne moc husté, ne tekuté, dát kynout do beránčí formy (dát rozinky do důlků na oči) na 4 až 8 hodin, péct ve vyhřáté troubě 50 min, dle velikosti, na 200. místo kvásku lze použít i vinný kámen, nemusí se nechat kynout.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
monchi, 25.04.2009
Je možné vyrobit kvalitní pšeničný kvásek ze ŠPALDOVÉ CZ mouky? Zkoušel jste to někdo? Já se snažím pšenici (kvůli lepku) co nejvíce vyhýbat. Když už peču, tak místo pšeničné cz mouky používám špaldovou...
Dei, 08.04.2010
letos jsem místo kvásku dala prášek do pečiva a přidala navíc ještě na kousky nakrájenou čokoládu bez cukru a hlavně půl kelímku bílého sojade jogurtu a výsledek? naprosto luxusní, vláčný, hedvábný skvost, který samozřejmě zmizel ještě před velikonočním pondělím .)
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz