Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Lízátka pro děti
Hodnocení:
Recept č. 514, Chod: Dezert, Autor: ro.le, 30.10.2008 (2 hlasy)
Ingredience:
slad obilný, sirup obilný, citron
Lízátka pro děti
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Do rendlíku dáme trochu sezamového oleje, ječmennou sladěnku a stejné množství pšeničného sirupu. Za neustálého míchání necháme zkaramelizovat, což trvalo déle jak 15 minut. Pak přidáme trošku najemno nastrouhané citronové kůry a šťávu z citronu. Směs nám tím zeřídne, tak opět zahřejeme a necháme zkaramelizovat.
Poznámky autora:
Lžičkou potřenou olejem směs nabereme, namotáme na kousek špejle a položíme na stůl potřený olejem. Necháme lehce zchladnout a rukama modelujeme různé tvary. Můžeme také tvarovat vystřihováním nůžkami, otiskováním konce špejle, rukojeti lžičky a tak podobně. Do tvarování přizvěte i děti! Vše nám ochotně předvedla Věrka Chasáková se synem.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
lety, 30.10.2008
To je super, hned to s děckama vyzkouším.
xylda, 02.11.2008
Lízátka jsme vyrobili s klukama a povedla se. Akorát jsem nevystihla dobu tuhnutí a nandala je do skleničky dřív. Jistě si dovedete představit ten elegantní rozblemc, který jsem pak páčila ze stěn sklenice a znovu tvarovala:)
stevey, 19.01.2009
Taky se mi nepodařilo vystihnout dobu tuhnutí a opakovaně se tvary měnily, ale jinak jsou lizatka vyborna. Jen ty tvary jsou asi lepsi delat hodne male, protože ty velké i když jsou mě pěkné se nedají strčit do pusinky dítěte:-)
šprinclová, 30.05.2012
Lízátka mi nechtějí ztuhnout, přitom to vařím i půl hodiny. Jak píšou ostatní, doba tuhnutí je dlouhá, ale pak se v puse znova začnou rozpouštět a sjedou ze špejle. Použila jsem slady z Country Lifu, mohlo by to být tím?
ro.le, 04.06.2012
Samozřejmě že je to těmi dovozovými slady. Použij klasickou českou sladěnku ze Sladovny Bruntál :-)
pa.ta, 19.01.2014
Super receptík. Vařila jsem hmotu opravdu pozvolna asi dvě hodiny asi jsem dala víc citronu, než je třeba. Ještě jsme si je vylepšili o čerstvou zázvorovou šťávu a jsou fakt luxusní. Díky:o)
muff, 09.07.2014
Hmm, to vyzkoušíme. Je tam nutný ten pšeničný sirup?
Paní Dýně, 16.07.2014
Právě že ano, ne nadarmo se mu dle oficiální terminologie říká "bonbonářský sirup".
Berenika, 16.11.2014
Fungovalo by to i s rýžovým sirupem, aby mohla být lízátka bezlepková? Díky.
Blanka Stříbrná, 27.11.2017
mnammnam
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz