Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Sladký zelený koktejl
Autor: anonym
Datum: 30.10.2008
Chod: Nápoj
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
kapusta
brokolice
zelenina divoká
mandle
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Zelené natě (listy kapusty, listy brokolice, černého kořene, a tak podobně, v libovolných kombinacích) uvařit s řasou wakame doměkka, dohladka rozmixovat (Věrka je mixovala na tento kotejl 10minut!). Pokud nemáme kvalitní mixér a natě nerozmixujeme dohladka, tak směs přecedíme. Naředíme to nějakým obilným nebo sojovým mlékem, přidáme trochu karobu a sladěnku dle chuti. Vše společně prohřejeme.

Je to poměrně hodně jinový nápoj, takže ho podáváme a konzumujeme teplý. Chutí vzdáleně připomíná kakao. Pokud nemáme mléko, můžeme natě vařit s oříšky, mandlemi nebo semínky. Jako polévka nebo špenát ze zelených natí i tento koktejl podporuje krvetvorbu. (Z pobytu u Věrky Chasákové)
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

11.08.2014
xoxox
pridala jsem trochu boruvek podle babidy, a kokosove mleko a chut prekvapive dobra!
03.05.2009
anonym
Z kopřiv - vynikající!
06.01.2009
babida
Naposledy jsme s ro.le dělali jinou variantu: do mixování jsme k vařeným natím místo karobu přidaly trochu borůvek z mrazáku. Pak zase vše dohromady prohřát. Bylo to vynikající, možná ještě chuťově blíže kakau.
14.12.2008
stevey
Také jsem dělala z kapusty a mandlí, Filípek z toho odvázaný nebyl, ale mě teda nápoj moc moc chutnal, chut je opravdu překvapující.
27.11.2008
anonym
Vařila jsem 5 listů z růžičkové kapusty a 10 mandlí asi v 1/4 vody. Na řasu jsem bohužel zapomněla. Dochutila jsem půl lžičkou Cara a zbytkem vanilkového pudinku Provamel. Bylo to vynikající!
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit