Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Karobové řezy s hruškami
Autor: anonym
Datum: 23.10.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Těsto: do jáhlového amasaké přidáme mleté oříšky, kukuřičnou strouhanku, olej, trochu prášku do pečiva, karob a instantní caro (nebo kvalitní kakao) popřípadě dozahustíme moukou. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, rozložíme na něj osminky hrušek a lehce je do těsta zamáčkneme. Upečeme.

Horní jogurtová vrstva: sojový jogurt (na velký plech jsem použila dva Sojade) zředíme jablečným moštem a povaříme s agarem. Rozmixujeme dohladka a necháme lehce vychladnout. Když jogurtový agar začíná pomalu houstnout tak ho nalijeme a rozetřeme na upečenou buchtu a necháme vychladnout. Bylo to moc dobré :-)
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

30.07.2014
monchi
TIP: Nemáte-li zrovna doma sojový jogurt, lze použít i sojové mléko - povařila jsem ho s trochou koncentrované jablečné šťávy a trochou šťávy z citrónu, pak jsem přidala ve vodě/mléce namočený agar a za stálého míchání jsem to chvíli vařila. Ještě teplou (né úplně horkou!) směs jsem nalila na korpus a hned jsem do směsi nasypala čerstvé ovoce (rybíz, josta, ostružiny, maliny), které bylo chlazené v lednici, a právě díky tomu rychlému zchlazení směs rychleji ztuhla. V létě tento moučník příjemně osvěží ;-)
04.06.2011
Kl
Místo kukuřičné strouhanky jsem použila rýžovou mouku a hruškami jsem nešetšila. Výsledek mne velmi mile překvapil! Doporučuji vyzkoušet - zákusky jsou šťavnaté, svěží a lehké.
22.05.2009
monchi
Vendy, já jsem korpus pekla asi 20-25 min a mokrý nebyl. Spíš bylo těsto asi málo hutné - jak je uvedeno v receptu, je třeba ho zahustit mišutkou a moukou (já dala trochu rýžové). Anebo jsi měla hodně silnou vrstvu...?
22.05.2009
Vendy
Řezy byly moc dobré, jen ten spodní díl měl k mému překvapení poměrně mokrou konzistenci, prostě nebylo to jako upečený korpus...tak nevím jestli to tak bylo správně a nebo jsem to pekla moc krátkou dobu (asi 45 minut). Nicméně chuťově výborné !
18.05.2009
monchi
Použila jsem 2 díly hrušek + 1 díl broskví, a do těsta jsem kromě mletých oříšků dala i strouhaný kokos. Horní vrstvu jogurtu jsem po částečném ztuhnutí slabounce potřela dom. šťávou z černého rybízu, a tím vznikl trojbarevný koláč. Výborné!
06.05.2009
anonym
Tak to tedy po půl roce nedám :-) a sto pro jsem tohle dělala od oka!
06.05.2009
rady
Leni buď té dobroty a doplň aspoň orientační množství jednotlivých surovin. A neříkej, že všechno děláš od oka.
07.03.2009
Ciri
Výborné a hezky vypadají - super dezert pro návštěvy. Kvůli těmhle parádním řezům jsem si začala dělat doma amasaké. V paneláku se mi nedařilo, ale v domečku na kamnech je to fajn. Řezy jsou dobré i s jablky.
12.11.2008
hanča
Řezy byly moc dobré dokonce moji kamarádce nemakro moc šmakovalo. Místo sojového jogurtu jsem dala čistou sojkyšku.Dávám 100 bodou :-)
24.10.2008
pinzetka
Vypada to uzasne.Jen budu mit stupidni otazku jak se vyrabi jahlove amasake?
24.10.2008
Vendy
Ro.le ty jsi kouzelník, vypadá to opravdu moc lákavě. Já jsem ještě nezkoušela si amasaké sama vyrábět, ale asi se do toho taky pustím abych, mohla rodině tuhle dobrotu vyrobit.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit