Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Dýňový guláš s jáhlovou kaší
Autor: marketa
Datum: 22.10.2008
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Na cibuli s trochou soli přidáme nakrájenou dýni a seitan nebo tempeh nebo uvařené černé fazole, podlijeme vodou a dusíme 15-20min. Dochutíme shoyu, zázvorem, bobkovým listem, popř. mirinem nebo citronem. Jáhly uvaříme v poměru 1:2,5. V polovině varu přidáme sůl a na růžičky rozebraný květák nebo nakrájenou dýni a na konci varu cca lžičku tahini na osobu. Rozšťoucháme šťouchadlem na brambory.

Kondiment: Řasu arame na 5min namočíme, poté vaříme 30min s shiitake, mandlemi nebo kořenem lotosu. Dochutíme shoyu, popř. ještě mirinem. Talíř doplníme nishime(cca 10-15min vařená, na větší kusy nakrájená zelenina) a humusem: na cibuli se špetkou soli přidáme uvařenou cizrnu, 1 lžíci tahini, rozmixujeme a dochutíme umeoctem nebo shoyu a citr.šťávou. Talíř doplníme kys. zelím a gomasiem.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

07.08.2016
dasak
Použila jsem cuketu, příloha rýže se žlutým hrachem a řasou vařené spolu (hrách se nemusí se namáčet).
29.11.2014
leusa
Příloha jahklova kaše s kvetakem mě nadmíru překvapila svou lahodnou chutí ;-) spolu s gulášem vynikající kombinace, ktera neměla chybu ...
29.09.2011
Jurina
Výborné.
15.08.2009
anonym
jahlova kasa bola naozaj fantasticka, davam hlas ;)
14.08.2009
Beruška
Tu jáhlovou kaši s květákem a tahini jsem uvařila s řasou k snídani a servírovaná s ředkvičkou, dýňovým semínkem a pickles byla dokonalá!!!
13.08.2009
Ciri
Výborné, hlavně ta jáhlová kaše s tahini je vynikající!
23.10.2008
marketa
Recept je z kurzu p. Terešové a je typický pro pozdní léto - energii země.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit