Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Zavařené jeřabiny
Autor: anonym
Datum: 05.10.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Jeřabiny otrháme od stopek, dáme jich plný kastrol, lehce osolíme a podlijeme vodou. Asi při 150°C odpařujeme v troubě zhruba 2 hodiny. Potom naplníme do skleniček, zavíčkujeme, opět v troubě zavaříme asi 20 minut při 80°C a necháme zvolna vychladnout. Zavařujeme i skladujeme víčkama dolů!

Je to recept z letního kurzu (Strnadelová, Zerzán). Použila jsem černé jeřabiny - aronie. Takto lze zavařovat i jiné ovoce.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

10.10.2009
Vendy
Takto zavařené černé jeřabiny jsou opravdu výborné, úžasné chuťové zpestření k různým desertům !
09.10.2008
lety
ani se neptej, já jsem to s tou troubou nějak nepochopila, tak jsem je naplnila, otočila a nechala vychladnout. Pak jsem je zas otočila víčkama nahoru (protože mě bylo takový blbý zahřívat je s víčkama dole!!!!!) a když se zavařily, tak jsem je zase točila víčkama dolů. Netušíš, jak jsem se u toho popálila! Moc ti děkuji, že si mi můj recept vysvětlila:))))).
07.10.2008
anonym
No, víš přece, že jsem si recept opisovala od tebe :-))) Naplnila jsem do skleniček, otočila víčkama dolů, jen tak dala na rošt v troubě a nechala je tam něco okolo těch dvaceti minut při 80°C. Jak jsi to pochopila ty?
07.10.2008
lety
ro.le zavařuješ víčkama dolů? Naplníš, vložíš do hrnce otočené a potom naliješ vodu do 2/3 a zavařuješ? Já jsem zavařeniny také otáčela víčkama dolů, ale když jsem je dala do hrnce na zavařování, tak jsem víčka nechala nahoře, to je asi blbě, že?
05.10.2008
anonym
Fotku dodám později :-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit