Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Těstoviny s cizrnovo-zeleninovou omáčkou
Autor: marketa
Datum: 03.10.2008
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Omáčka: v malém množství vody se špetkou soli a řasou wakame uvaříme na větší kusy nakrájenou zeleninu (dýni, mrkev, petržel, cibuli), přidáme předem uvařenou cizrnu na prohřátí, vše rozmixujeme a dochutíme umeoctem.

Omáčku přidáme k těstovinám (v tomto případě k farmářským nudlím), doplníme uzeným tempehem osmahnutým na cibulce se shoyu a ozdobíme opraženými dýňovými semínky a řechichou. Pickles: kvašené zelí. Recept na omáčku je inspirován Zrněním 3/2008.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

11.05.2014
menohe
Výborné, dala jsem batát místo dýně a posypala jarní cibulkou osmahmutou s hlívou.
08.02.2009
Ciri
Tahle omáčka se stala mojí nejoblíbenější úpravou cizrny, je dobrá i jako pomazánka.
03.10.2008
marketa
Pod řeřichou je ještě sezamové gomasio :-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit