Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Zelné placičky
Hodnocení:
Recept č. 482, Chod: Svačina, večeře, Autor: Marketa, 02.10.2008 (11 hlasů)
Ingredience:
vločky ovesné, zelí hlávkové, zelí kvašené, tofu, shoyu, cibule, mouka špaldová
Zelné placičky
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Jemné ovesné vločky s klíčky uvaříme se špetkou soli na hustou kaši. Necháme trochu zchladnout a pak přidáme nakrájené a na cibulce osmahnuté zelí, pokrájené kyselé zelí, nastrouhané tofu, koření (např. provensálské) a shoyu. Vše dobře promícháme, zahustíme CZ moukou a vlhkýma rukama tvarujeme placičky.
Poznámky autora:
Pečeme na plechu s pečícím papírem cca 40 min při 175 C. Recept je z knížky Radost ze zdravých dětí. Placičky se hodí jako svačina do práce/školy nebo i na cesty. Výborně se osvědčily :-)
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
xylda, 03.10.2008
To vypadá moc dobře, co nejdřív je vyzkouším. Vymýšlím teď každý den svačinku pro kluky do školky, takže každá MB inspirace dobrá.
vendy, 06.10.2008
Dneska jsem placičky dělala k večeři a měly velký úspěch, všem včetně dětí moc chutnaly - dávám hlas :-)
xylda, 11.10.2008
Zkouška dopadla výborně, děkuji, Markéto, za recept. Dala jsem červené zelí podušené zároveň s kysaným a pošmákli jsme si.
ro.le, 11.10.2008
Nám také moc chutnaly, ani jsem nedávala tofu. Mouku jsem dala jáhlovou, ale myslím že jí ani moc nebylo třeba.
babida, 08.01.2009
Dávám hlas, jsou moc dobré.
midsummer, 22.01.2009
Od té doby co jsem je poprvé vyzkoušela už jsem je dělala několikrát - jsou to mé nejoblíbenější placičky. Většinou vynechávám tofu (používám je třeba s luštěninovnou pomazánkou, ale i jinak jako přílohu) a velmi mi chutnají pokud použiju červené zelí. Včera jsem měla zbytek bulguru, tak jsem ho dala jako základ místo ovesných vloček. Vršek jsem hojně posypala lněným semínkem. A jsou opět výborné.
Ciri, 01.02.2009
Dělala jsem placičky letos už dvakrát, moc mi chutnají. Poprvé jsem dala moc zelí a málo vloček, nešlo to dát dohromady, hrozné patlání. Ale nakonec to chutnalo skvěle, bez tofu a sypané sezamem. Podruhé už to šlo samo, na cesty jsem udělala s tofu a sypané dýňovými semínky, ty tolik neopadávají:o). Ale bez tofu mi přišly lepší.
Marketa, 02.02.2009
Dělala jsem je teď znovu na víkend a použila jsem 2 hrnky jemných vloček a 1 hrnek normálních vloček, vše jsem propláchla a povařila 30 min ve 2 hrncích vody. Těsto bylo akorát, nelepilo se tolik jako minule a taky se placičky při pečení tolik neroztekly. Taky jsem tentokrát použila červené zelí, mňam :-)
monchi, 11.05.2009
Další typ na rychlou večeři: Zbytek pšenice od oběda (špalda+kamut)+ plátek žitného kvásk. chleba + kvaš. zelí (klidně i malinko nálevu) + lněná semínka + lžíci Tataráčku (Sivo) = vše rozmixovat, zakápnout shoyu, zahustit jemnými ovesnými vločkami, příp. lžící poh. mouky a už jen dozlatova opéct na pánvi bez tuku (já mám titanovou a jde to báječně). Řídila jsem se pohádkou Sůl nad zlato: "Všeho přiměřeně." ;-) Večeře hotová za 20 min.
monchi, 11.05.2009
Ještě jsem do toho seznamu ingrediencí k rozmixování zapomněla napsat "kousíček uzeného tempehu/tofu". Ro.le, dopíšeš to tam prosím? A pak toto můžeš smazat. Moc díky ;-)
orisek, 17.01.2010
placicky jsou vynikajici. Rikala jsem si, ze kdyby se prislusne ochutily, byly by skoro jako bramboraky. Samozrejme ve zdrave forme:-) Testo jsem mela ponekud ridsi, tak jsem misto formovani placicek rukou nabirala testo lzici a roztirala do tvaru placicek az na plechu. Ale po upeceni se vubec nerozpadaly, krasne drzely tvar.
lucia1604, 15.02.2010
opravdu vynikající placičky!!! S uzeným tofu nemají chybu :-) určitě je budu dělat častěji, na cesty i jako svačinku na zahradu, dávám hlas
Lu.Ga, 24.01.2011
Vyzkoušela jsem je trošku improvizačně jinak, nechala jsem namočené ovesné vločky se lnem a do toho zamíchala uzené tofu pouze s kysaným zelím. Shoyu a zahustila pohankovou. Byly vynikající, takže děkuji za recept a dávám hlas.
xylda, 28.01.2011
Zkusila jsem těsto víc zahustit pohankovou moukou a vyrobila jsem 2 velké šišky knedlíků. Vařily se cca půl hodiny ve vodě a jsou moc dobré.
Summer, 11.09.2011
dělala jsem bez tofu, hodně zelí jak dušeného tak kvašeného a zahustila jsem rozmixovanymi ovesnými vločkami. opravdu výborné :)
anina, 23.06.2012
zkusila jsem a dopadlo to katastrofálně, jen nevím kde byla chyba! pekla jsem je přes hodinu na 175st a stále byla uvnitř mazlavá hmota. Obal byl už křupavý, ale uvnitř syrové těsto :( dělala jsem je vysoké cca 3-4mm a hmota byla hustoty asi jako na bramboráky, dělala jsem placky lžící na papír... jednu jsem zkusila zahustit moukou víc, ale ta byla tuhá jak prkno, křupavá. Jak mají být upečené? křupavé? tuhé, mkké? nebo jsou vláčné jako smažený bramborák? poraďte, jsem zklamaná :( díky
ro.le, 05.07.2012
Anino, já už je dlouho nedělala, ale myslím že by to mohlo být tím, že jsi měla vločkovu kaši moc řídkou... Každopádně čím hustější uděláš těsto, tím budou uvitř méně mazlavé.
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz