Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Švestkovo-makový dort
Hodnocení:
Recept č. 479, Chod: Dezert, Autor: ro.le, 23.09.2008 (9 hlasů)
Ingredience:
jáhly, mléko obilné / sójové, švestky, mák, řasa agar-agar, mandle
Švestkovo-makový dort
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Uvaříme si jáhly a ještě do horkých nasypeme sušené mléko, dobře promícháme a rozetřeme do formy. Švestky, mák, šp. soli a datlový sirup dle chuti asi hodinu rozváříme, poté rozmixujeme, vmícháme předem namočený práškový agar a ještě provaříme. Dáme na jáhlový korpus a shora ozdobíme plátky mandlí.
Poznámky autora:
Množství agaru zkouším tak, že si lžičku převařené hmoty dám na talířek do lednice a během chvilky vím, jestli to ztuhne nebo ještě musím přidat. Lze dozahustit i kukuřičným škrobem.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
vendy, 25.09.2008
Ro.le ten mák jsi dávala mletý nebo nemletý ? Datlový sirup bohužel neznám...dostane se běžně koupit ?
ro.le, 25.09.2008
Mák mletý, datlový sirup dělá Countrylife ale můžeš si rozvařit sušené datle a máš ho taky a levnější :-)
lety, 26.09.2008
Včera jsem ho dělala, také jsem neměla datlový sirup, ale rozvařila jsem datle a byl moc dobrý. Jen ty jáhly byly jakési moc tuhé, příště dám opravdu jen na zakrytí dna. Ojedli jsme hlavně vrch. Ale jako recept velmi dobré.
vendy, 29.09.2008
Dávám hlas, o víkendu jsem dort dělala - povedl se a všem moc chutnal :-)
Tajak, 14.06.2010
Výborný dezert! Jáhly a hrstku rozinek předem povařených v mirinu jsem vařil v poměru 1:2,5 v jablečném moštu, do ještě teplých vmíchal trochu kukuřičného mléka v prášku, rozetřel do formy a po ztuhnutí jsem to přelil "agarovou zálivkou" - jahody 6 min. dušené v trošce vody s pár zrnky moř.sole, poté rozmixované a dále pak dvě minutky povařené s 3 lžičkami agaru rozmíchaného v cca 200 ml jablečného moštu. Navrch pak stejná ozdoba v podobě opražených plátků sladkých mandliček. :) Ňam!
maryinka, 25.02.2011
mozem sa poradit? ako sa robi s tou riasou agar agar? mam vsetky suroviny, v nedelu chcem vyskusat.. ;-) a hotovy kolac treba dat do chladnicky?alebo ako ste docielili,aby pekne drzal tvar? ten moj bude meninova torta ;-D
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz