Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Sladkokyselá cibulačka s batátem
Autor: anonym
Datum: 29.08.2008
Chod: Polévka
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
cibule
batáty
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Na lžičce oleje zapěníme nahrubo nakrájenou cibuli se solí, zalijeme vývarem z mořské řasy i s řasou (dulse asi deset minut povaříme) a přidáme malý kousek batátu. Uvaříme a polévku dochutíme trochou umeocta. Na talíři doplníme větším množstvím pažitky.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

24.08.2015
monous
Výborná polívečka!Chutí mi pripoměla koprovou omáčku co dělala moje babička....fakt mi dobrá,zařazuju mezi mé recepty....Dala jde 4 cibule a 3větší bataty,na kostičky a ke konci jsem trochu mixla,kvůli malýmu. Určitě vyzkoušejte!
03.06.2009
anonym
Někteří zavrhují, prý dost podobné klasickým bramborám. Ale např. Strnadelová je ve své knize občas používá. Je to na zvážení každého. Podle mě v létě proč ne. Ale rozhodně to nebude pro každodenní konzumaci.
02.06.2009
Olga
To je škoda, že nikdo nic nenapsal, hodně by mě to zajímalo. Včera mi totiž zubař odstranil kousek dásna kvůli osmičce, která se mi klube a tudíž jsem na kašovité stravě. Tak jsem si uvařila batáty s mrkví a červenou řepou a bylo to moc výborné, nasládlé. Ideální i pro malé děti právě kvůli kašovité konzistenci :-) a pro nás s kousacím omezením taky :-)
02.06.2009
monchi
V podstatě stejnou otázku jsem nadhodila letos v březnu v diskuzi na těchto stránkách. Jasné a uspokojivé odpovědi se mi však nedostalo... :-/
02.06.2009
Olga
Ahoj ro.le, jen jsem se chtěla zeptat, jak to vlastně s těmi batáty je? Někdo je doporučuje, někdo ne, nemůžu ani na netu najít moc informací. Řekla bych, že nejsou moc rozšířené. Jaký je rozdíl mezi batáty a bramborami, co se týká vlivu na zdraví? Moc děkuji za odpověď.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit