Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Ovocné želatinové bonbóny
Autor: anonym
Datum: 01.07.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
ovoce čerstvé
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Práškový agar rozpustíme ve vodě nebo vodě s nějakou ovocnou šťávou v poměru 5g na 0,5l tekutiny. Přivedeme k varu, krátce povaříme a ve dřezu se studenou vodou trochu vychladíme (zejména pokud používáme plastovou formu!). Do formiček dáme kousky čerstvého ovoce, zalijeme ještě tekutou želatinou a necháme dobře utuhnout a v horkých letních dnech i vychladit. Pak již jen vyklopíme a mlsáme!

Na toto využití agaru mám vyzkoušený práškový agar od firmy Natural. Prodávají ho po pytlíčkách 10g a není vůbec drahý.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

12.06.2011
stevey
děláme už několikátý rok s jahodama, malinama a vždy výborné
06.06.2011
ha.jaja
Vynikající nápad a moc chutná dobrůtka do horkých dní jako jsou tyto. Naše dcerky, manžel, já i návštěva - všichni jsem si moc pochutnali. Použila jsem formu na led, obal od bonboniéry a formu-rakvičku na chleba - vše šlo krásně ven - na kurzu nás učili fígl, že je dobré formy předem vypláchnout studenou vodou. Použila jsem práškový agar od firmy Provita (rovněž velmi příznivá cena 10g za 14 Kč) a vařila jsem v ředěném jablečném koncentrátu, jako ovoce jsem dala domácí jahody.
20.06.2010
Berenika
Jahůdkové bonbóny byly moc dobré! Jen jsem měla trochu problém s vyklápěním. Nemáte na to nějaký tip? Díky!
04.08.2009
komár
s borůvkama je to chuťka :)
06.02.2009
pacisek
no tohle je geniální. těším se na jahody...
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit