Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Zeleninové kapsy
Hodnocení:
Recept č. 405, Chod: Svačina, večeře, Autor: jani, 06.06.2008 (7 hlasů)
Ingredience:
cibule, mouka špaldová, kroupy ječné, mrkev, mouka rýžová, mouka kukuřičná, miso, lotosový kořen, tofu
Zeleninové kapsy
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Těsto: 2 hrnky celozrnné mouky, 1 hrnek rýžové nebo kukuřičné mouky, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku studené vody, špetka soli, miso na dochucení. Zeleninová směs: kořenová zelenina dle dostupnosti, cibule, lotosový kořen, kroupy, trocha tofu, houby, kadeřavka, popřípadě čerstvá bazalka a máta. Zeleninu a kroupy osmahneme na troše oleje, dochutíme sojovkou a na závěr přidáme trochu tofu a bylinky.
Poznámky autora:
Mouku, sůl a olej zapracujeme a až se nám vytvoří sypký směs, přidáme po trochách studenou vodu. Na konec přidáme lžíci misa a necháme 1/2 hodiny odležet. Těsto rozválíme, vykrájíme kola o průměru asi 10cm, naplníme směsí a pomocí vidličky uzavřeme. Pečeme 20 minut ve středně předehřáté troubě.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
lety, 08.06.2008
Ty vypadají velmi velmi dobře. Rozhodně vyzkouším.
antelao, 08.06.2008
Lenka to udělala z kupovaného listového těsta, uvnitř byl myslím nějaký špenát a tofu ... a bylo to výborné :-)
Marketa, 26.08.2008
Zkoušela jsem, ale těsto se trhalo, asi to chtělo víc vody. Nakonec z toho byl moc dobrý slaný koláč a lá pizza :-)
lety, 29.08.2008
Vyzkoušela jsem, ale protože jsem použila jen kukuřičnou a pohankovou mouku, tak se mi směs nespojila v těsto. Ale to vůbec nevadilo, naťapkala jsem ho do dortové formy a se směsí cibule, kysaného zelí, zeleniny a tofu párku to byla velmi dobrá pizza. Jen příště bude korpus trochu menší a zeleniny trochu více.
kells, 22.11.2008
Zdravím, ráda bych se zeptala jak je to s těmi kroupami?Kolik se jich tam má přidat?děkuji za odpověď
ro.le, 25.11.2008
kells, ty kroupy tam předpokládám jsou jako pojivo, tekže přiměřeně. Já je tam nedávám a zeleninovou směs trochu zahustím mišutkou. Jinak by tam mohl přijít asi jakýkoli zbytek obiloviny nebo kaše.
jani, 28.06.2009
Ty kroupy jsou tam jako pojivo, ale i jako součást makro talíře. Dá se v podstatě použít jakékoli obilí i rýže, nebo nastrouhané moči, které se krásně rozpustí a poslouží jako náhražka sýru. Co se týče hustoty těsta, množství vody je třeba upravit podle typu mouky. Čerstvá mouka má více vlhkosti, naopak v zimě si vezme více vody. Je dobré použít vnitřní kompas a nebát se experimentovat.
lolitt, 15.08.2010
absolutne vynikajuce, daju sa zobrat aj ako svacina do kina, ci na prechadzku, priatel sa len tak olizoval, ked to zajedal s kyslou kapustou (kysane zeli) :)
xylda, 20.10.2010
Kapsičky naplnil můj šikovný syn kyselým zelím a napařovali jsme je asi tak 15min. Doporučuji:-)
anonymní, 14.05.2011
Výborné, recept jsem tošku modifikovala, abych si přípravu urychlila :-) Namísto kapes jsem vytvořila koláč a jako plňku jsem zvolila mletou směs adzuki+tofu+jarní cibulka+mrkev, trocha koriandru a Shoyu. Lahůdka.
xylda, 11.01.2012
do těsta jsem zarolovala azuki, trochu uzeného tempehu a kyselé zelí. Upekla, večeře byla výborná...
anonymní, 04.03.2012
Tak jsem konečně taky vyzkoušela. Dělala jsem ze špaldové a kukuřičné mouky. Jen mi těsto přišlo dost mastné, tak přístě dám asi méně oleje, myslím, že stačí jen 1/4 hrnku ;) Jinak se s těstem moc dobře pracovalo. Jako náplň jsem dala kysané zelí a strouhaný smažený tempeh. Pekla jsem 20 min. na 170°C. Moc dobré! Dávám hlas.
Ajka, 04.03.2012
(Omlouvám se, to anonymní bylo moje, nějak se mi to odhlásilo, tak poslílám ještě jednou) Tak jsem konečně taky vyzkoušela. Dělala jsem ze špaldové a kukuřičné mouky. Jen mi těsto přišlo dost mastné, tak přístě dám asi méně oleje, myslím, že stačí jen 1/4 hrnku ;) Jinak se s těstem moc dobře pracovalo. Jako náplň jsem dala kysané zelí a strouhaný smažený tempeh. Pekla jsem 20 min. na 170°C. Moc dobré! Dávám hlas.
maarket, 18.06.2013
Taky jsem si náplň trochu upravila. Nakrájela jsem čerstvé zelí, nastrouhala mrkev, petržel a lotos.kořen, přidala jsem sezam.semínko a místo krupek zbytek rýžové kaše od snídaně:-) + tofu. Z půlky jsem udělala koláč, který jsem ještěnpokapala rostlinnou smetanou a posypala slunečnicovými semínky a z půlky jsem udělala kapsy. Obojí výborné, děkuji!
akdarmu, 03.08.2013
vynikající recept,použila jsem kroupy lámanku a nikdo nepoznal,že tam jsou.Těsto se moc hezky vyválelo a hlavně je jich hodně :-)
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz