Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Vločková buchta
Hodnocení:
Recept č. 403, Chod: Dezert, Autor: Rege, 02.06.2008 (17 hlasů)
Ingredience:
vločky ovesné, mouka pohanková, ořechy, ovoce sušené, semínka slunečnicová, kokos, slad obilný
Vločková buchta
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Namočíme 500g ovených vloček a necháne nabobtnat, vmícháme 1-2 hrnky pohankové mouky ,lžíci oleje šp.soli a to, co nám chutná - oříšky, semínka, sušené ovoce a kypřící prášek (bez fosf.). Těsto je husté, ale ještě se dá lít. Posýpka je z kokosu, sušeného sladu a Provamelu. Nemusí být. Pečeme na 150°C asi 30 minut.
Poznámky autora:
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
ro.le, 03.06.2008
Buchta bylo dobrá, jen bych ji pro příště vylepšila větším množstvím oleje. Taky oříškama, semínkama a ovocem nešetřit, aby to bylo chuťově výraznější a těsto nechat docela řídké, aby buchta nebyla moc tuhá (tak si myslím stačí jen jeden hrnek mouky). Jinak je to nenáročné a rychlé, určitě ji zas udělám (ale asi v menším množství).
Marketa, 09.06.2008
Buchtu jsme dnes zkoušely s mamkou a byla moc dobrá. Použily jsme 20dkg ovesných vloček s klíčky (jsou jemnější), 3 lžíce špaldové mouky, 3 lžíce slunečnicového oleje a dosladily jsme 3 lžícemi ječmenného sirupu. Přidaly jsme datle a rozinky namočené v mirinu. Myslím, že by byla buchta ještě lepší, kdyby se vločky namočily do obilného mléka, to vyzkouším příště :-)
xylda, 15.06.2008
Buchta byla výborná, jen jsem asi měla použít větší plech, aby těsto bylo v tenčí vrstvě. Příště.....
Breezy, 17.06.2008
Buchtu jsem zkousela, ale v mensim mnozstvi, dala vice oleje a pouzila ovesne vlocky s klicky, ktere jsem namocila do sojoveho mleka. Byla vyborna, dokonce chutnala memu otci, ktery tuhle stravu nemusí :)
xylda, 17.06.2008
Větší plech se osvědčil, buchta je výborná a všem chutná. Oleje dávám více, od oka tak 3-4 lžíce na 400 g vloček a 20dkg rozinek, pak se obejdeme i bez sladěnky.
ro.le, 17.06.2008
A kolik jsi dala té mouky?
xylda, 17.06.2008
Mouku jsem tam nedala žádnou, jen vločky byly namočeny v ovesmilku. S moukou by toho asi bylo víc, ale chtěla jsem to vyzkoušet bez, protože mě pečení bez mouky fascinuje:)
ro.le, 17.06.2008
A kypřící prášek taky ne? Takže jen vločky, ovesné mléko a rozinky?
xylda, 18.06.2008
Dala jsem tam 40dkg ovesných vloček, zalila ovesmilkem, přidala 20dkg rozinek, nasekané mandle, kypřící prášek, 3-4 lžíce oleje(od oka), špetku soli. Plech jsem vymazala a vysypala. Když jsem vločkovou buchtu dělala poprvé, trochu mouky jsem tam dala, ale nebylo to ani půl hrnku. Podle mé chuti v moučné a bezmoučné verzi není velký rozdíl, jen je to bez té mouky asi zdravější:) a je toho míň. Těs
xylda, 18.06.2008
Těsto ředím od oka tak, aby se dalo lít, zkrátka přiměřeně, přiměřeně....:) PS. V ovesmilku je ovesná mouka.
Marketa, 23.06.2008
Včera jsem zkoušela buchtu také bez mouky a měla jsem pocit, že byla vláčnější. Navrh jsem dala místo posýpky vlašské ořechy. Chutnala i taťkovi, což je poměrně náročný konzument :-)
very, 05.07.2008
Ahoj lidičky, upekla jsem tuto buchtu a měla obrovský úspěch, darovala jsem ji své skoro tchyni na babský sraz učitelek a nezbylo nic.. děkuju za inspiraci určitě ji zas brzo upeču..
rapunzel, 15.08.2008
Díky za tenhle recept!! Upekla jsem ho pro návštěvu a všem hrozně moc chutnal, ač jsme ne-makro. Jen jsme zvyklí na sladší, kromě suš. ovoce jsem přidala 4 lžíce javorového sirupu a vločky namočila do rýžového mléka. A bylo to výborné..
Evik 24, 07.12.2008
Ahojky, moje první buchta z těchto super stránek. A hned na poprvé jsem sklidila veliký úspěch! (oleje jsem přidala též o trochu více,sladu méně) Jen by mě moc zajímalo,co je to mirin, u nás ve zdravé výživě se sehnat prozatím nedá. Děkuji
petrajezur, 22.12.2008
Ahoj, buchtu som skúšala. Treba si dať pozor na množstvo vody, do ktorého dáte nabobtnať vločky, treba jej naozaj málo. dala som veľa a potom som musela prisýpať múku a pieklo sa to miesto minút hodinu a pol. Inak fajn, ale pridala by som este trochu sladu alebo viac sušeného ovocia. A nemusí to byť zlé ani naslano, má to takú neutrálnu chuť, vyskúšam nabudúce.
hanulka, 02.03.2009
Ahoj,včera jsem dělala tuto buchtu,ale když jsem jí po vychladnutí rozřízla,tak byla uvnitř taková mokrá.dala jsem hodně vody na namočení vloček nebo málo mouky????????konzistence těsta se mi zdála tak akorát-vůbec nevím,čím to bylo :-(
hanulka, 23.03.2009
ahojky,tak včera se mi buchta konečně povedla(už vím,kde jsem minule udělala chybu-dala jsem hodně vody do těch vloček).dala jsem tam datle a rozinky namočené v rumu,trochu javorového sirupu a posypku z kokosu a byla mňam :-)
tara, 10.07.2009
a co je sušený slad? jak to vypadá? diky
Rege, 12.07.2009
Třeba sušený kukuřičný slad od Sunfoodu, v pytliku žlutý prášek:-), ale klidně dej místo něj sušené ovesné mléko. Je taky sladké.
tara, 13.07.2009
Děkuji, děkuji! na to jsem ještě nenarazila, tak musím doplnit vzdělání :)
lety, 15.11.2009
Móóóc dobrá buchta, úplně jako biskupský chlebíček. Myslím, že jsem dlouho nejela koláč, který by se tak moc podobal ne mb koláčům. Opravdu nás překvapilo, jak je dobrý.
Berenika, 22.06.2010
Skvělá buchta! Díky radám od ostatních se povedla hned napoprvé! Mňam!
monous, 13.08.2013
dnes jsem dělala poprvé makro koláč a musím říct, že chutna.Mouku jsem nedávala.
maarket, 08.10.2013
Dala jsem do těsta trochu rýžového sirupu a 2 lžíce kakaa. Místo sušeného ovoce jsem navrch naskládala půlky švestek. Moc dobré!
Radana Supcikova, 11.03.2014
Vynikající buchta. Já kvůli dětem rozmixovala balíček mandlí a hrozinek, které jsem 2 hodiny předtím máčela ve vodě a do těsta vmíchala. Výborný byl už jen ten mix, děti nemají rády hrozinky. Nahradilo to plně mouku. Posypku jsem dělala z mandlové smetany, sladu a špaldové mouky. Z léta jsem měla v mrazáku již půlené švestky, tak jsem je tam nakladla. Do těsta jsem ještě vmíchala balíček slunečnicových semínek. Plech vymazala olejem a vysypala kokosem. Naprostá delikatesa, Radana
kaca, 26.04.2014
Tato buchta vypadá skvěle! Prosím prosím zkušenější pekařky o info, kolik zhruba použít mléka-vody na 500g vloček a jak dlouho máčet? Předem díky :)
anonymní, 08.05.2014
Včera jsem pekla, dnes ochutnávala, je moc dobrý. Čekám návštěvu, rodinu MB, určitě jim bude chutnat. Pogtřela jsem amasaké a nahoru dala polevu z karobu. Polevu jsem dělala podle receptu na stránkách Jíme jinak. Moc vás zdravím Zdeňka.
leusa, 31.08.2015
Moc dobrá buchta, použila jsem jako zaklad na koláč se svestkami a drobenkou a druhou čast jako korpus na dort (na zítřejší svátek:-) Na ten pak přijde nejaký rozvar s agarem a jogurtem z ostružin, tak uvidíme co z něj vznikne. Ale svestkový koláč je vynikající :-D díky a dávám hlas.
leusa, 31.08.2015
Jen musím dodat, že se mi pekla daleko delší dobu, odhaduju něco k hodině. Přidala jsem tam i slad, tak jestli to je tím...? Ale nakonec vláčná a výborná :-)
luciruzi, 16.09.2015
Leo, přidávám se k vašemu názoru, že to bude tím sladem - také se nemohu dopéct, pokud ho tam dám. Spíš už dávám rýžový sirup - s ním je to v poho.
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz