Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Makrobiotické grilování
Hodnocení:
Recept č. 379, Chod: Svačina, večeře, Autor: ro.le, 12.05.2008 (2 hlasy)
Ingredience:
seitan, cuketa, česnek, zelenina divoká, shoyu
Makrobiotické grilování
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Když už se neubráníte touze po venkovním grilování, nabízím tuto osvědčenou a zdravější variantu: Seitan alespoň na chvíli naložíme do marinády a potom krátce opečeme na grilu nebo ohni. Marináda: shoyu, olej, troška hořčice, rozdrcený česnek a hrst pokrájených bylinek (tymián, yzop, ...) Obvykle používáme kupovaný Seitan speciál, nyní jsme nově vyzkoušeli i uzený tempeh, ale seitan je seitan!
Poznámky autora:
Na talíři doplníme čerstvým zeleným salátem a popřípadě i omáčkou z dušené zeleniny a la kečup. Také se seitanem grulujeme i plátky cukety, kterlé lze dělat nasucho, potřené olejem nebo také naložené do marinády.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
marketa, 31.05.2008
Ro.le, prosím Tě, jak děláš tu omáčku a la kečup? Předem díky :-)
ro.le, 01.06.2008
Omáčka a la kečup (podobné jak u omáčky na pizzu): do malého množství vody dáme vařit velké kusy mrkve, cibuli, popř. jakoukoli jinou zeleninu či kousek červené řepy. Ochutíme umeoctem, olejem, tymiánem a dusíme doměkka. Pak okyselíme, rozmačkáme nebo najemno rozmixujeme.
Marketa, 03.06.2008
Díky, Ro.le, za recept :-) Seitan na ohýnku byl opravdu moc dobrý, takže dávám plný počet :-)
Marketa, 29.06.2008
Omáčku jsem dneska vyzkoušela na těstoviny a byla opravdu moc dobrá :-) Ještě pořád mě trošku překvapuje, jak umí cibule a mrkev sladit :-)
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz