Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Jáhlové jídlo z jednoho hrnce
Hodnocení:
Recept č. 374, Chod: Hlavní jídlo, Autor: ro.le, 05.05.2008 (8 hlasů)
Ingredience:
semínka sezamová, řasa wakame, cibule, celer řapíkatý, kapusta, mrkev, čočka, jáhly
Jáhlové jídlo z jednoho hrnce
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Na dno hrnce dáme trochu oleje, sezamová semínka, řasu wakame nalámanou na kousky, cibuli, řapíkatý celer, kapustu, mrkev, předem namočenou a zcezenou čočku, zelené bylinky a nakonec vrstvu jáhel, které shora osolíme. Vše optraně zalijeme vodou, aby se nám vrstvy nepromíchaly a voda dosahovala lehce přes jáhly. V tlakovém hrnci vaříme asi 30 minut, v normálním o něco déle. Během vaření nemícháme.
Poznámky autora:
Na talíři doplníme pickles a čerstvými bylinkami.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
tomatik, 16.09.2008
Výborné, jen se musí dát vody opravdu jen malinko nad jáhly, jinak se to hodně rozvaří, jako se to povedlo mně. Ale stejně skvělé a jednoduché :o)
xylda, 17.09.2008
Bylo to výborné, řasu jsem dala arame, místo čočky červené fazole a kapustu jsem nedala vůbec. Pochutnali jsme si.
Marketa, 22.09.2008
Moc dobré, jen jsem to ještě dochutila troškou umeocta.
monchi, 12.06.2009
Toto jídlo má samé plusy: je výborné, jednoduché, rychlé, a navíc praktické - zašpiněn je pouze 1 hrnec ;-) Moje kombinace byla: sezam. olej, semínka sezam.+dýňová, řasa kombu (ačkoli se údajně při zpracování kombu nepoužívá olej), jarní cibulka, petržel (i s natí), kedluben, mrkev, fazole adzuki (předem namočené), čerstvá saturejka, jáhly, sůl. Nakonec jsem ještě dochutila trochou umeocta a tamari.
Nufka, 15.08.2009
Dělala jsem dnes k obědu ještě s cuketou v těstíčku a bylo to výborné. Jen místo jahel jsem dala ječné kroupy a moc nám to chutnalo, vyvážená chuť. Dochutila jsem umeoctem. Jen i když jsem dala velmi málo vody, sotva obilovinu zakrývala, tak mi po uvaření hodně vody zbylo v hrnci (dělala jsem v tlakáči), bylo to spíš jak velmi hustá polévka, tak jsem vodu slila a uděla z ní polévku. Nevím, čím to. Dávám hlas.
anonymní, 26.03.2011
Nějak jsem to neodhadla s množstvím (hlavně jahel, které se nejdřív "prosypou" zeleninou a pak hrozně nabydou) a bylo to jako hrníčku vař - pro regiment. Jinak trochu kejda, asi z toho bude maximálně náplň do kapustových nebo rýžových závitků, nebo placky...
Dasak, 14.11.2014
Jáhly jsem předem 2x spařila dle návodu na obalu. Vody stačilo méně. Záleží na množství jáhel. Čočku jsem z časových důvodů použila červenou bez namáčení, kapustu jsem měla růžičkovou. Dochutila Tamari. Naprosto skvěléééé!
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz