Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Narozeninový dort "tvarohovo-želatinový"
Hodnocení:
Recept č. 355, Chod: Dezert, Autor: lety, 07.04.2008 (6 hlasů)
Ingredience:
tofu, mléko obilné / sójové, slad obilný, amasaké, řasa agar-agar, karob/kakao, mandle, mouka kukuřičná
Narozeninový dort "tvarohovo-želatinový"
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Ingredience: 2 kostky tofu natural, 1 lžíce sladu, trochu rýžového mléka, amasaké asi 380g,3 lžičky agaru, 2 lžíce karobu, nejlépe obilninový korpus. Vrch: 2 kostky tofu natural povaříme v rýžovém mléku, přidáme slad a skleničku amasaké a rozmixujeme do hladka. 3 lžičky agar-agar zamícháme do čtvrt litru rýžového mléka, přivedeme k varu, 5 minut povaříme a zamícháme do směsi.
Poznámky autora:
Polovinu směsi nalijeme na korpus, do druhé poloviny vmícháme 2 lžíce karobu a trochu kara. Opět nalijeme na korpus. Necháme ztuhnout. Zdobíme krémem z pudingu a slunečnicového tuku.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
ro.le, 08.04.2008
Tééééda Lety, ty jsi ale šikovná!!! Určitě vyzkouším, manžel bude mít za chvíli narozeniny. Recept máš vlastní nebo z nějaké mb knížky?
aknela75, 09.04.2008
To je nááááádherný dort!!!Ten musím udělat prckům, až budou mít narozky. Na svátek udělám buchtu dle ro.le, ale na narozky tento. Moc díky za recept!!!!
lety, 09.04.2008
recept mám z "Radost ze zdravých dětí" od Zestr. Já jsem to tam původně napsala, ale pak jsem to několikrát předělávala a teď koukám, že mi to vypadlo. Omlouvám se. Jsem nadšená, že se vám líbí, je to můj první recept, doufám, že bude chutnat, nám chutnal. Díky
babida, 10.04.2008
To je tedy bomba!!!!!!! Nejen že je nádherný, ale úplně láká k nakousnutí. Jen bych se, možná hloupě zeptala. Ten krém na zdobení, je dělaný zvlášť, nebo do části "tofusměsi" přidáme puding a tuk?
lety, 10.04.2008
Teď jsem ho dělala zvlášť, prostě jsem vymíchala trochu slunečnicového tuku a přidávala jsem do něho hustší puding z rýžového mléka, sladěnky a maizeny. Asi ze čtvt litru.S tím zdobením je trochu problém, já jsem zkoušela už krém z obilnin, amasaké atd., ale nikdy mi to neztuhlo tak, abych mohla dělat pěkný pecičky. Teď ho s námi měli jíst i moji rodiče, tak jsem chtěla, aby byl pěknej. Vím, že te
lety, 10.04.2008
studený tuk, teď na jaro není dobrý, ale to byla absolutní výjimka, prostě narozeniny. Kdyby se trošku té ztuhlé směsi přidalo do tuku, tak by to určitě taky šlo, jen mě to nenapdlo.
ro.le, 10.04.2008
A lety - jak rodičům chutnal? Zajímala by mě jejich reakce...
lety, 10.04.2008
Chutnal, měla jsem ho vychlazený a hlavní díl (ten z tofu) byl slazený hlavně tím amasaké, takže to mělo chuť jako tvarohové a ta sladká chuť byla "normálně" sladká, sladěnka má trošku takovou pachuť, kterou ti co jí cukr nemají rádi, ale amasaké je sladké pěkně. Normálně jim to chutnalo skoro jako zmrzlina. Samozřejmě poznali, že je to něco "zdravého", ale chutnal jim.
ro.le, 10.04.2008
Amasaké jsi dělala sama? A z jakých obilnin, že bylo tak úžasně sladké?
lety, 10.04.2008
Amasaké jsem sama koupila. Bohužel ho zatím nějak neumím vyrobit, a bylo jáhlové, to máme nejradši. Rýžové je taky dobré, ale to jáhlové je super.
ro.le, 21.04.2008
Dnes jsem ho dělala a byl výborný!!! Nedělala jsem žádný korpus, jen jsem to vlila do formy a prokládala sladovými sušenkami. A místo obilného mléka jsem použila hruškovou šťávu.
ro.le, 25.04.2008
Pro velký úspěch jsem ho druhý den dělala znovu - manželovi do práce :-)
stevey, 25.05.2008
U nás bohužel dort takový úspěch nesklidil:-(. Mě chutnal, ale manžel se vyjádřil v tom smyslu, že čekal něco lepšího - lépe vypadá než chutná. Navíc korpus z kukuřičné mouky mi nějak nejde, po upečení se rozpadá, v čem může být chyba?
komár, 24.07.2009
můžu se zeptat jaký tuk se dává do toho pudinkového krému aby tak pěkně držel?alsan nebo nějaký jiný?nebo je to jedno?
lety, 02.08.2009
Promiň komáre, nějak jsem to přehlídla, já dávám Alsan Bio, ale určitě by šel použít i palmový tuk, ale ten Alsan je takový chutnější. Důležité je, že po rozmixování (našlehání) se to musí zchladit, aby ten tuk zase ztuhnul. Tohle byl můj první krém, když teď dělám krém na dort, tak ho dělám z amasaké, pudingu a tuku, zdá se mi chutnější. Nevím zrovna číslo receptu, ale podívám se.
lety, 02.08.2009
je to recept číslo 562 - Cukroví - krém z amasaké.
komár, 02.08.2009
díky;),vyzkouším....
Merlinit, 28.04.2010
Příjemné překvapení- moje první výroba amasaké. Dort byl moc dobrý, dělala jsem modifikaci s celozrnnými sušenkami a bylo to fajn.
matejpet, 23.08.2011
Vynikající, chutný, krásný! Jeho zrychlenou verzi se sušenkami místo korpusu, jak píše ro.le, jsem udělala přítelovi k narozeninám a nestačil se divit. Že je to z tofu, nepoznal ani náhodou. Amasaké jsem neměla, ale o lžíci víc sladu úplně stačí. Část tofu jsem taky povařila v jablečné šťávě.
matejpet, 23.08.2011
a ještě se chci zeptat, v ingrediencích jsou napsané mandle, ale v receptu se o nich dál nemluví. je s nimi posypán okraj dortu?
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz