Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Nepečený dezert s dýní
Hodnocení:
Recept č. 330, Chod: Dezert, Autor: ro.le, 19.03.2008 (1 hlas)
Ingredience:
kuskus, krupice kukuřičná (polenta), dýně hokaidó, ovoce sušené, řasa agar-agar, semínka dýňová, ovoce čerstvé
Nepečený dezert s dýní
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Uvaříme kuskus s kukuřičnou polentou (1:1) na hustou kaši. Rozetřeme ji na plech a druhým plechem zatížíme, aby jsme měli rovnoměrnou vrstvu zhruba 1cm silnou. V rendlíku asi 5 minut dusíme kousky dýně a sušené meruňky se špetkou soli a skořice. Potom přilijeme agar namočený ve vodě a ještě asi minutu vaříme. Směs necháme vychladnout a pak s ní přelijeme ztuhlé těsto.
Poznámky autora:
Do směsi dýně a sušených meruněk můžeme přidat i bio kandovanou citronovou kůru (v kuk. sirupu). Povrch dezertu posypeme ihned po přelití opraženými dýňovými semínky.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
Marketa, 25.03.2008
Moc dobrý dezert, meruňky úžasně sladí :-) Jen se chci zeptat, Ro.le, jestli dýni loupeš.
ro.le, 26.03.2008
Teď jsem ji oloupala, jelikož měla slupku zelenou a už dost tuhou. To byla zcela poslední dýně letošní zimy koupili jsme ji v Countrylifu. Jinak když jsou dýně čerstvé tak loupání není nezbytné nezbytné.
ro.le, 06.07.2008
Momentálně jsem dělala letní variantu. Těsto stejné, nechat ho vychladnout, posypat malinami a třešňěmi a zalít agarem rozvařeným ve vodě s jablečným moštem nebo jinou ovocnou šťávou. Je vynikající vychlazený!
merlinit, 29.03.2010
Můj první recept s agarem a povedl se na jedničku.
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz